Atletičari atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar nastupili su na mitingu Dalmatinske atletske lige koji se održao u subotu 10. srpnja. u splitskom Parku mladeži.

Pod vodstvom trenera Danijela Tadića i Slobodana Miolovića u Splitu je nastupilo pet atletičara koji su ostvarili odlične rezultate. Osvojili su devet medalja, šest zlatnih i tri srebrne.

S dva zlata okitio se Bruno Dujić u kategoriji limača 2011. godište i to u skoku udalj i utrci na 60 m. Dorijan Jurešić je u kategoriji limača 2010. osvojio zlato u utrci na 60 m i srebro u skoku udalj, dok je mlađi kadet Božidar Perinović bio prvi u utrci na 60 m i drugi na 100 m.

Mlađi junior Branimir Nakićen je u konkurenciji seniora osvojio zlato na 200 m i srebro na 100 m, a kapetan kluba senior Juraj Bilaver zlato na 1500 m osvojio zlato.

- Jako smo zadovoljni nastupom na mitingu u Splitu gdje je nastupilo preko 120 atletičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Švedske. Naši atletičari redovno treniraju i kroz ove ljetne dane kako bi nadoknadili propuštene dane netreniranja za vrijeme pandemije. Nastavljamo s radom i pripremama za drugi dio jesenske atletske sezone u kojem nas očekuje nekoliko natjecanja od županijske razine preko Dalmatinske lige do Prvenstva Hrvatske za mlađe seniore i seniorke, kao i Kup natjecanja mlađih dobnih uzrasta. U kolovozu na Višnjiku organiziramo atletski Kup Oluje, utrku na 5 kilometara s popratnim dječjim utrkama u dužini od 100 do 500 metara, izjavio je trener Slobodan Miolović.

AK Alojzije Stepinac vrši upise za sljedeću školsku godinu. Svi zainteresirani mogu se prijaviti osobno na telefon 098/133-7036 kao i preko Facebook stranice kluba. .