Nakon debakla hrvatske košarkaške reprezentacije na kvalifikacijskom turniru u Splitu, izvjesno je kako će Veljko Mršić, izbornik HKS-a, ostati na klupi KK Zadar.

Naime, upitan je ugovor kojeg Mršić ima još godinu dana sa Savezom, ali nakon prošlotjednog turnira na kojem nije poveo reprezentaciju na Olimpijske igre u Japan, siguran je novi ugovor u KK Zadru. I Mršić kojeg se naravno, kako bi rekao Zoran Mamić, "nešto pita", želio bi, kako doznajemo, ostati u Zadru.

- Nadzorni odbor KK Zadar do kraja ovog tjedna će donijeti odluku o treneru na preporuku struke, najavio nam je još jednom predsjednik NO, Ivan Mijolović. Tko je ta struka, pitamo. Direktor kluba  Željko Žilavec, kazao nam je predsjednik NO kao i kako će se sjednica održati elektronskim putem. U KK Zadar očito i na hladno pušu nakon što su u Klubu dopustili masovno gledanje završen utakmice sa Splitom i zbog toga dobili packe HDZ-ovih ministara.

KK Zadar ne odustaje od mjesta sportskog direktora, ali kako doznajemo, odustao je sam kandidat. Košarkaški kuloari su iznjedrili ime Marka Popovića. Donedavni košarkaš s inozemnom reputacijom sudjelovao je kampanji za Branka Dukića, kupac je jedne gradske nekretnine i taman bi mu to mjesto dobro pasalo. I KK Zadar bi trebao neko zvučno ime i to zadarskog pedigrea na Višnjiku. Ali...

Bivši sportski direktor Branimir Longin odavno je smijenjen s tog mjesta i on je bio "team menadžer", kojem angažman traje koliko i sezona KK Zadar. To znači da bi novi ugovor trebao dobiti kada se početkom kolovoza okupi baza momčadi KK Zadar na pripremama za tri ista natjecanja kao i lani.

Ulogu sportskog direktora, prema aktualnoj praksi KK Zadar, obavlja prvi trener koji preuzima odgovornost dovođenje igrača o čijim ugovorima pregovara Uprava kluba.