Nadzorni odbor KK Zadar idućeg tjedna odlučit će o treneru kojem će povjeriti sastavljanje momčadi i vođenje u novoj sezonu, doznali smo to od predsjednika Ivana Mijolovića.

Upitno je hoće li to biti Veljko Mršić koji ima ugovor s Hrvatskim košarkaškim savezom. Iz Zagreba, gdje je bio u nekoliko klubova, prije dvije godine u zadarski klub došao Ivan Perinčić. On je imenovan za pomoćnog trenera, a nije isključeno da postane glavni trener.

O tome će odlučiti Nadzorni odbor u aktualnom sazivu jer im u rujnu završava mandat. Ovaj mjesec će se objaviti poziv za skupštinu koja će izabrati novi saziv Nadzornog odbora, najavio je predsjednik Mijolović koji je na toj dužnosti uime Grada Zadra kao većinskog vlasnika. Tko će ostati, a tko će se promijeniti, ovisit će o snazi sponzorskih ugovora kao i o aktualnoj gradskoj politici u kojoj sve veću ulogu ima bivši košarkaš - sada potpredsjednik Gradskog vijeća, Enio Meštrović.

Tomislav Fain i Marin Gulan posljednji su izabrani članovi u ime navijačke udruge Tornado. Obojica su već ponudili ostavke zbog navijačkog izgreda 2019. godine koje Mijolović nije prihvatio. Teško da će Fain biti u igri, nakon što ga je Branko Dukić eliminirao iz Vijeća TZ Grada, gdje je on doma i jedini Zadranin visoko pozicioniran u „turističkoj vladi" Hrvatske.

Pitanje je i ostalih članova: Luke Kolanovića ispred Tankerske plovidbe, Dario Mamić je ušao u NO uime sponzora Tommy, tu su još Edi Perović i Neven Klarin kao predstavnici Grada Zadra, Tomislav Čukelj u ime tzv. malih dioničara, dok je Igor Crnobrnja bio u NO kao predstavnik Crodux Dva Derivati s kojima KK Zadar nema ugovor više od godinu dana.

Sponzori dolaze i odlaze, a jedina je postojana OTP banka, kazat će na naš upit o potencijalno novim ugovorima predsjednik NO. Kao gradski financijer, Mijolović nam je rekao da se financijska konstrukciju neće bitno mijenjati.

No, hoće li i tu promjene donijeti nova politika u Gradskom vijeću koje odobrava svaka godine osam milijuna proračunskog novca za KK Zadar, to će se tek vidjeti. Nešto na što neće moći utjecati bivši članovi KK Zadar među gradskim vijećnicima, to je visina zadarskih košarkaša.

KK Zadar od kojeg se godinama traži „proizvodnja vlastitih igrača", odavno nije imao igrača iz Zadra preko dva metra. Iako su juniori KK Zadar aktualni prvaci Hrvatske, izvjesno je da će dvojica najviših od 1. kolovoza biti regrutirani u seniorsku momčad. No, nisu iz Zadra - jedan je iz Trogira, drugi iz Splita, gdje su narasli do 205 i 206 centimetra.