Zadar je iz Metkovića donio vrijednu pobjedu 4:1 iz prvog dvoboja. U srijedu je na redu uzvrat u kojem ONK Metković stiže na Stanove. Utakmica se igra u 18 sati.

- Nismo puno znali o ekipi Metkovića osim prikupljenih osnovnih informacija. Početak utakmice bio je tvrd s ispitivanjem snaga, ali onda smo nametnuli svoju igru i usmjerili utakmicu na našu stranu, kaže Igor Banović o prvoj utakmici i sutrašnjem protivniku.

- U sportu se nikad ne zna, imamo veliku prednost, ne smijemo u utakmicu ući kao da smo sve riješili. Vjerujem da bismo s prvim positignutim pogotkom bili na pravom putu do finala, vjeruje zadarski veznjak Banović.

Na pitanje od kojeg igrača Metkovića prijeti najveća opasnost, Banović je odmah istaknuo brzonogog desnog krilnog igrača Duju Medaka. Također, Dragan Brečić je pokazao nogometno znanje, a dobar dojam je ostavio i kapetan Plećaš i od njih trojice nam prijeti najveća opasnost, ističe Banović.

Ukoliko Zadar uspješno preskoči metkovsku momčad s desne strane obale Neretve, u finalu kvalifikacija za popunu 3.HNL-jug bi im se trebao suprostaviti GOŠK Kaštela koji je, identičnim rezultatom kao i Zadar, u Kninu svladao Dinaru. Uzvratni dvoboj drugog polufinala također se igra sutra u 18 sati. Prva finalna utakmica na rasporedu je u nedjelju u 18 sati, a domaćin tog dvoboja bit će pobjednik susreta ONK Metković/Zadar.

Ulaz gledateljima bit će dopušten u ograničenom broju do najviše 100 ljudi. Dvoboj će se moći gledati putem streama na Facebook stranici HNK Zadar.