Zadar ima novi košarkaški klub, i to ženski - ŽKK Zadar Plus! Pomalo neobično, putem Facebook stranice, oglašeno je postojanje novog kluba koji u imenu nosi Zadar, a registriran je u - Debeljaku! Razlog tomu je što mu je predsjednik debeljački poduzetnik Mladen Dražić, do sada malo poznat u košarkaškom svijetu.
No ispod Dražića slijedi galerija poznatijih i zanimljivih imena. Potpredsjednica će biti Ina Periša, nekada Marin, uz sestre Vrsaljko ponajbolja zadarska košarkašica prošlog desetljeća. Glavni trener bit će Franko Sterle, dugogodišnji pomoćni trener KK Zadar, koji se lani otisnuo na trenersku avanturu na Kosovo.

Posebno je zanimljiv ostatak vodstva kluba, jer otkriva povezanost s KK Zadar. Tajnik, voditelj marketinga i odnosa s javnošću bit će Josip Begonja, kondicijski trener Mario Mandir, fizioterapeut Mladen Babić a član Nadzornog odbora i službeni fotograf Šime Zelić, redom osobe koje (dijelom) iste funkcije imaju u KK Zadar. Ostatak Nadzornog odbora čine Ante Oštrić, Boris Špinderk i Gorana Šimićev.

- Okupili smo vrhunski tim ljudi koji iza sebe imaju puno uspjeha i trofeja te žele svoje znanje prebaciti na naše djevojke. Kroz nekoliko dana na našoj stranici osobno će se predstaviti naša uprava i treneri. Svi ljubitelji i ljubiteljice ženske košarke koji žele biti dio našeg tima i naše priče svakim danom su dobrodošli jer zajedno smo jači. Sve naše utakmice moći ćete pogledati na našem Youtube kanalu, poručili su na svojoj stranici.

Novi klub već ima svoje dresove i sponzore, ako je suditi po natpisima na njima, što znači da je direktor marketinga Josip Begonja s predsjednikom Dražićem odradio dobar posao.

Osnivanje novog kluba povlači pitanje sadašnjeg ŽKK Zadar, koji je zbog nedovoljnih financija i malog igračkog bazena zadnju sezonu odigrao s juniorkama i ispao iz prve lige. Zašto se nije išlo u suradnju s postojećim klubom i što će dva kluba ženske košarke značiti za kvalitetu u obje ekipe doznat ćemo ovih dana...