KK Zadar odbio je ponudu HKS-a da uz donaciju od milijun kuna prijavi nastup u FIBA ligi. U Zadru su procijenili kako je ABA liga kvalitetnije rješenje za klub, što je iskoristio Split, koji je poziv prihvatio. Pritom, Splićani ne namjeravaju odustati niti od regionalnog natjecanja, već kane nastupati "na tri fronte". Koliko je to realno, tek ćemo vidjeti.

Hrvatski se košarkaški savez već godinama zalaže za to da hrvatski klubovi igraju na europskoj pozornici, a po završetku ligaške sezone napravljen je dodatni iskorak u tom pravcu.Na tragu ulaganja i podizanja kvalitete svih razina organizacije natjecanja, kao i ulaganja u same klubove s ciljem osnaživanja hrvatskih igrača, 9. lipnja je održan sastanak Upravnog odbora HKS-a, a potom i sastanak s predstavnicima klubova HT Premijer lige na kojem su izložene opcije natjecanja za sezonu 2021/22, kao i za naredne sezone. Među ostalim, najavljeno je kako će HKS s milijun kuna poduprijeti klub koji bi sudjelovao u FIBA Basketball Champions League.

Sa zadovoljstvom možemo objaviti kako je europsku priliku prihvatio KK Split te je poslao prijavu za sudjelovanje u BCL ligi, a ista je jučer u kasnim večernjim satima poslana u Ured za natjecanje BCL-a. Klub koji je tri puta zaredom okrunjen naslovom klupskog prvaka Europe (1989., 1990. i 1991. godine) Europi i pripada te čestitamo KK Splitu na prijavi i veselimo se europskim utakmicama!, priopćili su iz HKS-a.

Potvrdu o tome da je Zadar odbio HKS nemamo, ali s obzirom da je kao prvak mogao birati, a na kraju je priliku dobio Split, takav zaključak nameće se sam od sebe.