U OŠ Smiljavac čiji je ravnatelj Bernard Kotlar, inače nastvnik tjelesnog odgoja iz sportskog svijeta, danas se popularizirala odbojka, zahvaljujući tome što  su hrvatske reprezentativke u Zadru.

U PR objavi s odbojkaškog događaja, navodi se kako su hrvatske odbojkaške reprezentativke u izvrsnom raspoloženju što se moglo vidjeti na susretu s više od 100 mladih sportaša u Zadru. Na čelu s izbornikom Danieleom Santarellijem, kapetanica Samanta Fabris i reprezentativke otkrile su neke od tajni uspjeha, zaigrale odbojku i fotografirale se s mladim naraštajima na igralištu Osnovne škole Smiljevac u Zadru.

"Jako smo sretne što smo uoči nadolazećeg Final Foura ponovo u Zadru na pripremama. Među nama vlada odlična atmosfera što se vidi i po rezultatima. Zasluženo smo izborile Final Four te vjerujemo da tamo možemo napraviti dobar rezultat koji će biti izvrsna uvertira u Europsko prvenstvo koje nas u kolovozu očekuje u Zadru." - istakula je kapetanica Samanta Fabris.

Ona je dodala kako je druženje s mladima za njh bilo posebno emotivno.

- Njihova podrška i energija dat će nam dodatnu snagu u utakmicama koje su pred nama, njavila je Samanta Fabris.

Među stotinjak djece bili su mladi odbojkaši i odbojkašice iz Zadra, Ivanca i drugih hrvatskih gradova.  "Jako me veseli što sam imala priliku upoznati ove djevojke koje su moji idoli. Iz prve ruke dobila sam korisne savjete za koje vjerujem da će mi pomoći u mojoj daljnjoj igri, rekla je mlada zadarska odbojkašica Marina.

Na Smiljevcu je održan i mini- trening koje su vodile hrvatske reprezentativke.

Na druženju u Zadru te na pripremama sudjeluju: Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Andrea Mihaljević i Dinka Kulić.

Naše odbojkaške reprezentativke na Final Four Zlatne europske igre koji se igra 19. i 20 lipnja u OZK Areni Ruse u Bugarskoj putuju u četvrtak. Prvu utakmicu igrat će protiv Španjolske, 19. lipnja u 16 sati.