Nikola Marketin, diplomirani specijalist kineziologije, novi je izbornik Hrvatske boksačke reprezentacije za kadete i mlađe kadete. Trener reprezentacije je Matej Matković (BK Osijek), odlučeno je na redovitoj elektronskoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza, na kojoj su se birali izbornici po dobnim skupinama, slijedom utvrđenih rezultatskih kriterija HBS-a usvojenih prije sedam godina.

Od 2018. godine Marketin je bio izbornik hrvatske boksačke reprezentacije za mlađe kadete, a od 2019. godine vodio je zajedno s trenerima Morisom Tankovićem (BK Arena, Pula) i svojim klupskim kolegom Vedranom Bajlom (BK Ares, Zadar) kadete i mlađe kadete na međunarodna natjecanja, kao i organiziranje reprezentativnih priprema i kampova u Mrkoplju.

Boksački klub Ares zadnjih je godina najuspješniji klub u Hrvatskoj na prvenstvima Hrvatske za mlađe kadete i kadete, na kojima su od 2018. do 2021. godine osvojili 29 medalja, od čega 11 zlatnih, 9 srebrnih i 9 bronci. Ove godine su jako blizu osvajanja Prve Hrvatske boksačke lige, u kojoj nakon dva kola uvjerljivo drže prvo mjesto. BK Ares je također uspješan i u uzrastima Juniori i Mlađi seniori.

- Zahvaljujem predsjedniku Hrvatskog boksačkog saveza kao i Izvršnom odboru koji su prepoznali naš zajednički rad. Imamo odličnu i jaku kadetsku reprezentaciju s kojom ćemo odraditi dva ciklusa priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo, koje će se održati u Sarajevu od 10. do 21. kolovoza. Nastavit ćemo studiozno pratiti i analizirati naše najmlađe boksače kako bismo u budućnosti ostvarivali što bolje rezultate, kaže Marketin.