Makarska je bila domaćin treće ovogodišnje regate za Kup Dalmacije. Kalendar veslačkih natjecanja ovisan je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, pa su veslači iskoristili dva vikenda zaredom kako bi uhvatili korak i nadoknadili neodržane regate. Tako su dalmatinski klubovi, šest dana nakon regate u Šibeniku, odmjerili snage i u Makarskoj.

Veslači Jadrana bili su vrlo uspješni te su po prvi puta ove sezone odnijeli ukupnu pobjedu na regati, a bili su najbolji i pojedinačno u kategorijama kadeta i juniora A.

Nakon što je početak regate kasnio oko 45 minuta, veslači su krenuli sa natjecanjema ali je ih je u tome ometala kiša i vjetar, pa je nakon pola održanih utrka odlučeno da se staza za starije kategorije skrati sa 2000 na 1000 metara, zbog loših vremenskih uvjeta. I u takvoj situaciji veslači Jadrana snalazili su se vrlo uspješno, pa je ostvareno ukupno sedam prvih, osam drugih i jedno treće mjesto.

Prva mjesta osvajali su juniorski četverac bez kormilara u sastavu Petar Miloš, Ivan Mustać, Bernard Murtić, Luka Kovač, dvojac na pariće juniorki Sara Žuvanić i Natali Pera, osmerac mlađih juniora u sastavu Dominik Ferjančić, Toma Rogić, Duje Kanjer, Lovre Kurtin, Đani Švenjak, Roko Skočić, Elvis Vrkić, Niko Škarpona i kormilar Toni Čurković, dvojac bez kormilara mlađih juniora Toma Rogić i Dominik Ferjančić, zatim dvojac na pariće kadetkinja Dora Turčinov i Viktorija Aleta, dvojac na pariće kadeta Bartol Cuković i Mateo Matešić te četverac Gig Kadeta u sastavu Marino Hrboka, Luka Kraljić, Niko Modrić, Rafael Brkić i kormilar Nikica Ćurko.

Druga mjesta osvajali su Petar Miloš i Ivan Mustać u dvojcu bez kormilara juniora, Sara Žuvanić u samcu juniorki, Maris Milin i Natali Pera u dvojcu na pariće seniorki, Frane Bencun u samcu juniora, Petra Babara i Mara Bencun u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Đani Švenjak i Lovre Kurtin u dvojcu na pariće mlađih juniora, zatim Augustina Mihatov u samcu kadetkinja te četverac Gig mlađih kadetra u sastavu Niko Skočić, Lovre Kolega, Filip Matešić, Franko Božić i kormilar Nikica Ćurko.

Treće mjesto je zauzeo četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Elvis Vrkić, Roko Skočić, Duje Kanjer i Niko Škarpona.

Četvrta mjesta osvajali su Bernard Murtić i Luka Kovač u dvojcu bez kormilara juniora, Luka Ivković i Filip Mijić u dvojcu na pariće juniora, Luka ivković u samcu juniora, Mihaela Kos u samcu mlađih juniorki, Petar Zekanović i Matej Milin u dvojcu na pariće mlađih juniora i Toni Ćurković u samcu kadeta.

Peti je u samcu juniora bio Jakov Grković.

S veslačima su u Šibeniku bili treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin.