Nogometaši Zadra napravili su veliki kiks u pohodu na osvajanje naslova prvaka I. ŽNL. Iako bi sve osim prvog mjesta i ulaska u viši rang ove sezone bila blamaža, s obzirom na igrački i stručni kadar, ali i proračun, današnjim porazom kod Sabunjara u Privlaci 2:1 doveli su se u poziciju da će u izravnom dvoboju s Hajdukom iz Pridrage odlučivati o prvaku.

U Privlaci je Zadar danas poveo autogolom Josipa Škare u 52. minuti. Odmah u sljedećoj akciji izjednačio je Zvonimir Glavan, nakon čega su domaćini krenuli na sve ili ništa. Pritiskao je i Zadar, ali su domaćini izveli još jedan uspješan kontranapad koji je pogotkom okrunio 16-godišnji Marko Kršlović.

Do kraja se vidjelo dosta nervoze kod Zadrovih nogometaša, pa je tako Ivan Anton Vasilj isključen u 77. minuti zbog vrijeđanja suca pogrdnim riječima, dok je Jure Jerbić u 90. minuti isključen nakon drugog žutog kartona. Kao zanimljivost istaknimo kako je trener Zadra Želimir Terkeš iskoristio samo dvije zamjene, a domaći Alen Vedrić svih pet dopuštenih.

Pet kola prije kraja Zadar je i dalje prvi, ali samo s jednim bodom prednosti ispred Hajduka iz Pridrage. Uspiju li Pridražani ispratiti Zadrov ritam do 29. svibnja u izravnom derbiju na Stanovima odlučivat će o novom prvaku Prve županijske nogometne lige.