Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija slavila je u zadnjoj utakmici kvalifikacijskog turnira koji se proteklog vikenda igrao u Zadru. Hrvatska reprezentacija bila je bolja od Švedske rezultatom 3:1 (25:18, 25:20, 22:25, 25:19) i učinila neizvjesnim drugi kvalifikacijski turnir koji se igra u Nizozemskoj idućeg vikenda, a nakon kojeg će se znati putnik na Europsko prvenstvo.

Krunoslav Nikačević, pouzdani srednji bloker reprezentacije, nakon utakmice je rekao:

- Nakon nesretnog poraza od Nizozemaca u prvoj utakmici, gdje smo pokazali dobru igru u prva tri seta, gdje je rezultat mogao otići i na našu stranu, trebalo se sabrati i pripremiti dobro za utakmicu sa Šveđanima. Dobro smo ih skautirali, no i ova je utakmica imala svojih uspona i padova. Stizali smo veliki minus u drugom setu, i stigli, i to ponajviše zato što smo glavom bili duboko unutra, u meču. Sve je na kraju dobro rezultiralo pobjedom i osvajanjem tri boda. Veselimo se idućem vikendu i ponovno utakmicama s Nizozemcima i Šveđanima.

Filip Šestan, nezamjenjiv na poziciji primača-pucača, dodao je:

- Teška utakmica u kojoj smo nepotrebno izgubili taj treći set, možda zato što smo ih čak malo i podcijenili nakon vodstva od 2-0 u setovima. Ali, na kraju je najvažnije da smo uzeli sva tri boda koja će nam sigurno biti važna u nastavku kvalifikacija.