Spektakl nakon spektakla. Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku u samo jednu noć, onu s nedjelje na ponedjeljak, doživjela je posvemašnju preobrazbu. Čim je završilo finale UEFA-ine futsalske Lige prvaka Barca - Sporting, u dvorani su intenzivnim radovima podloga i ostala oprema za futsal zamijenjeni odgovarajućom podlogom i odbojkaškom opremom.

Sve je veoma brzo pripremljeno za prvi kvalifikacijski turnir za odbojkaško seniorsko Europsko prvenstvo što će se u rujnu ove godine održati u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj.

Hrvatska reprezentacija, koja se u Zadru priprema još od zadnjega tjedna u travnju, u skupini A za suparnike će imati Nizozemsku i Švedsku.

Zadarski turnir dio je prvoga kvalifikacijskoga kruga, a slijedom izvrsne suradnje i čvrstih ugovora između Hrvatskoga odbojkaškoga saveza i Športskoga centra Višnjik, što podupire i Grad Zadar, ujedno i jedna u nizu zanimljivih odbojkaških priredaba koje će se održati u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Turnir u Zadru počet će 7. svibnja 2021. utakmicom Hrvatska - Nizozemska. U subotu, 8. svibnja 2021. igrat će Nizozemska - Švedska, a u nedjelju, 9. svibnja 2021. Švedska - Hrvatska. Sve utakmice počinjat će u 18, 30 sati.