Za 10. svibnja zakazan je dugo čekani izbor čelnika Nogometnog saveza Zadarske županije. Preko pojedinih medija svoje su kanidature istaknula, čini se, jedina dva kandidata za to mjesto - dosadašnji predsjednik Reno Sinovčić i predsjednik HNK Primorac Biograd Darko Banić.

Izbor se trebao održati ranije ove godine ali se, kako je službeno objašnjeno, odgodio zbog epidemioloških razloga. Neslužbeno se ipak moglo doznati da su se oni koji provode izbore pobojali da je Sinovčić preko dosadašnjih kontakata uspio privući većinu delegata na svoju stranu. Izbori su odgođeni, a obojica kandidata vjeruju da sada imaju potrebnu većinu.

- U ranijem pokušaju da se održe izbori moja grupacija je imala natpolovičnu većinu, a sada kada su se stekli uvjeti da se izbori provedu imam potporu jednakog, zapravo i još većeg broja ljudi, rekao je Banić za Slobodnu Dalmaciju, nakon što se njihov fotograf "zatekao u prostorijama kada je Banić išao predati kandidaturu".

Ni drugi kandidat ne miruje - Sinovčić je preko Zadarskog lista, u rubrici "Novosti", odgovorio kako je Banić zalutao u nogomet.

- Mog protukandidata podržava grupa ljudi koja se ne bavi nogometom jer nije riječ o nogometnim klubovima, već o pojedincima koji nemaju veze s nogometom, a do mene dolaze glasovi i o određenim pritiscima na one koji će glasati na izbornoj skupštini, poručio je Sinovčić.

Sinovčić je zadarskim nogometom vladao kao predstavnik NK Zadar, gdje je bio "vanjski suradnik", a potom drugi najveći dioničar. U međuvremenu je klub otišao u stečaj, a na Stanovima je iz početka krenuo novi klub HNK Zadar. Iako je po rangu ispod trećeligaša Primorca i HV Posedarja, njegov stav mogao bi biti presudan u izborima. A on je za sada - uz Banića.

- Mi smo gospodinu Baniću dali potpis podrške za kanididaturu, no to ne znači unaprijed da ima naš glas. Rok za prijavu je otvoren i može se dogoditi da se još netko prijavi, rekao nam je predsjednik HNK Zadar Damir Knežević.

S jedne strane vodeći klubovi i novi vjetrovi, s druge stara poznanstva - što će presuditi vidjet će se 10. svibnja.