Hrvatski nogometni savez objavio je u srijedu poslijepodne da će se završnica UEFA futsalske Lige prvaka za sezonu 2020./21. održati od 28. travnja do 3. svibnja u Zadru, a ne u Zagrebu.

Kako je obrazloženo, do zamjene domaćinstva došlo je zbog uloge koju Arena Zagreb ima kao lokacija za pričuvnu bolnicu tijekom epidemije virusa SARS-CoV-2, odnosno rastućeg broja zaraženih osoba u Zagrebu i državi. Domaćin najboljim europskim futsalskim momčadima bit će Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Podsjetnika radi, Izvršni odbor UEFA-e je krajem veljače donio odluku o dodjeljivanju domaćinstva Zagrebu, imajući u vidu postojeću epidemiološku situaciju i ograničenja putovanja u Bjelorusiju, s obzirom na to da se završni Final Eight turnir prvotno trebao igrati u Minsku.

Budući da bi u takvim okolnostima vrlo vjerojatno pojedine momčadi i dužnosnici bili spriječeni sudjelovati na finalnom turniru, poslije savjetovanja s Bjeloruskim nogometnim savezom, Izvršni odbor Uefe odlučio je potražiti alternativno rješenje, a Hrvatski nogometni savez potvrdio je da je spreman preuzeti organizaciju ovog značajnog događaja.
U četvrtfinalnim susretima futsalske Lige prvaka sastat će se: Barcelona - Dobovec, Inter FS - Ugra Yugorsk, Sporting CP - KPRF i Kairat Almaty - Benfica.

- Očekuje se da će u Zadru neposredno prije, tijekom turnira, te nekoliko dana poslije, boraviti oko 200 sudionika, igrača, stručnih vodstava, te vodstava svih selekcija, suci i delegati, kao i predstavnici UEFA-e, te Hrvatskoga nogometnoga saveza, kao i novinara. Svi će oni u značajnoj mjeri pridonijeti turističkoj predsezoni, te daljoj afirmaciji Sportskoga centra Višnjik, grada Zadra i Zadarske županije u cijeloj Europi, poručuju iz Sportskog centra Višnjik.

UEFA i Hrvatski nogometni savez u predstojećim će danima objaviti sve pojedinosti glede organizacije i provedbe završnoga turnira futsalske Lige prvaka, uključujući i pojedinosti u surječju akreditiranja novinara, fotoreportera i snimatelja.