Prvo izdanje ATP Challengera Zadar Open pripalo je Nikoli Milojeviću iz Srbije, i to nakon potpuno izjednačenog finalnog meča u kojem je odluka pala u tie-breaku trećeg seta. 

Treći nositelj turnira slavio je protiv bugarskog tenisača Dimitra Kuzmanova nakon tri sata i deset minuta rezultatom 2:6, 6:2, 7:6 (5) te tako osvojio treći pojedinačni naslov u karijeri na turnirima tog ranga. 

- Kad se meč odlučuje u tie-breaku trećeg seta rasplet može biti ovakav ili onakav, pobjeda može otići na jednu ili drugu stranu. Bilo je dosta uspona i padova u trećem setu, za razliku od prva dva: došlo je jednostavno do "fizičkog momenta", jer smo dugo igrali. Zadovoljan sam što sam se uspio vratiti, nakon zaostatka 2:4 u trećem setu", rekao je 148. tenisač svijeta. 

U trećem setu Milojević je zaostajao 2:4, a onda poveo 6:5 uz servis i činilo se da je pobjeda na dohvat. Nije bilo tako. 

- U tenisu se čovjek ne smije brzo razočarati, jer inače ništa neće napraviti. Nisam se živcirao zbog toga, nego sam se ponovno fokusirao.

Kuzmanovu je ovo bio prvi nastup u finalu na turnirima ovog ranga. Dosad najbolji rezultat bio mu je polufinale, ali razina njegova tenisa tijekom cijelog turnira, pa i u finalu, bila je daleko veća od sadašnjeg 274. mjesta na pojedinačnoj ATP listi.

- Moglo je završiti drugačije, izgubio sam za jedan poen, ali najvažnije je da sam se borio do kraja I da se nisam predao. To mi je najvažnije. Nikola je realno imao više mogućnosti za pobjedu, servirao je za meč. Zadovoljan sam turnirom, kad sam došao u Zadar nisam očekivao da ću biti u finalu, rekao je Kuzmanov.

Pobjedniku turnira pripalo je 80 bodova i 6190 eura, a finalistu 48 bodova i 3650 eura.