Jedriličarke JK Uskok, Enia Ninčević i Mihaela Zjena De Micheli-Vitturi na žalost nisu uspjele plasirati se na Olimpijske igre u Tokio. U posljednjem plovu prevrnule su se pred bovom, nisu ga završile, dok su plov za medalju ušle 10. I na tom su ga mjestu završile. Enia i Mihaela u klasi 49erFX izgubile su borbu za mjesto koje je bilo rezervirano za Europljane od Belgijanke,  Isaura i Anouk , koje vodi Petar Cupać.

Uskokov jedriličar i zadarski sportaš kojem će Japan biti peta Olimpijada u jedriličarskoj karijeri. - Pero Cupać je napravio malo čudo i juniorsku posadu u nepune dvije godine doveo do Olimpijade, prenio nam je izbornik HJS Edo Fantela koji je na kvalifikacijskoj regati na kanarskom Lanzaroteu bio u ulozi "team leadera", ali i trenera druge zadarske posade Igora Marenića i Marije Anđela De Micheli-Vitturi.

Iako su oni na ovoj regati u najnovijoj i zahtjevnoj olimpijskoj klasi NACRA 17, malom katamaranu, pokazali najveći napredak, male izglede za plasman na OI, nisu iskoristili. Konačan rezultat Igora i Anđele, obilježio je broj 13., a na 12. mjestu završili ovu regatu.

Jedini koji nisu jedrili za olimpijsku vizu bili su Šime i Mihovil Fantela jer su je odjedrili još 2018. godine . Oni su u klasi 49er ušli s 10. mjesta u Medal race u kojem su bili peti te su ukupno regatu završili osmi.

- Za sada imamo četvero jedriličara koji su se plasirali za OI. Još čekamo kvalifikacije za klasu finn, podsjeća Fantela kojem će Tokio biti druga regata u ulozi izbornika. Na prošloj regati hrvatska flota olimpijaca imala je osmero jedriličara, od kojih su zlato osvojili Šime Fantela i Igor Marenić, a srebrenu medalju Tonči Stipanović koji ide u Tokio.

Kako stvari stoje, braća Fantela će biti jedini zadarski sportaši koji će sudjelovati u kolovozi na OI u Japanu.