Prva tri finalna jedrenja na klasifikacijskoj regati za OI Tokio najbolji su plasman donijeli jedriličarskom tandemu JK Uskok, Eni Ninčević i Mihaela di Micheli Vitturi. One se bore za jedno mjesto u floti klase 49erFX koje osigurava europskoj posadi put u Japan i zauzimaju 7. mjesto u Zlatnoj skupini.

Nakon kiše na Lanzaroteu, vjetar nije bio po mjeri zadarskih jedrilčarki te su imale dva 17. i treći prolaz, nakon kojih su zadržale 7. mjesto, bod iza konkuretkinji za isti cilj.

Jučer nije bio dan ni za braću Fantelu koji su u poretku klase 49er spustili sa 7. na 8. mjesto. Šime i Mihovil Fantela imali su 6. i 20. mjesto. Zadnji plov nisu ni završili jer su se prevrnuli, a onda su na njih naletjeli Englezi koji su im oštetili brod.  Nakupili su 80 negativnih bodova za 8. mjesto.

Iako su imali najbolje rezultate u jučerašnja tri plova, Igor Marenić i Anđela de Micheli Vitturi završili su na 13. mjestu. Posada JK Sv Krševana kroz cilj je dva puta prošla osma te 13. što je jučer bio njihov završni broj.