U subotu su mladi atletičari AK Alojzije Stepinac imali prvo značajnije natjecanje izvan Zadra u 2021. godini. 

Nakon što su na domaćem terenu probili led na Prvenstvu Zadarske županije u Kids Athletics s velikim oduševljenjem dočekali su vijest o sportskom izletu u Split. Većini je ovo bilo prvo gostujuće sportsko iskustvo, a okrunjeno je s devet odličja (tri zlata, četiri srebra i dvije bronce).

Najvrjednije rezultate na Splitskom atletskom mitingu ostvarili su već iskusni natjecatelji na značajnim mitinzima Natali Barišić (2011. godište) i Dorijan Jurešić (2010. godište). 

Natali je u utrci limačica na 60 metara osvojila prvo mjesto s rezultatom 9.43 sek, dok se Dorijan okitio zlatom u skoku u dalj uz osobni rekord (4.39 m). Zlato je osvojio i Arijan Antonina koji je pobijedio u disciplini bacanje vortexa u uzrastu limača rođenih 2011. godine. Srebrna medalja pripala je njegovom klupskom kolegi Rinu Jurjeviću.

Odličan nastup imao je Bruno Dujić koji je bio srebrni u utrci na 60 m za dječake rođene 2012. godine. Bruno je dionicu istrčao za 10.46 sek, a od prvog mjesta dijelile su ga samo tri stotinke. Da nije imao peh i spotaknuo se na samoj ciljnoj ravnini zlato bi i njemu bilo oko vrata.

U bacanju vortexa kod limačica rođenih 2011. godine atletičarke AK Alojzije Stepinac su osvojile dvije medalje. Chiara Čiklić je bio srebrna, a Stela Pleša brončana.

Dva odličja su osvojena i u kategoriji mlađih kadeta. U utrci na 200 m Vito Jurjević je bio srebrni, a Marko Rončević brončani.