Hrvatski Davis Cup reprezentativac Nino Serdarušić prošao je na izvlačenju najlošije od petorice hrvatskih igrača koji će nastupiti u glavnom turniru premijernog izdanja ATP Challengera Zadar Open. Suparnik u prvom kolu na igralištima Falkensteiner Resorta Punta Skala u Petrčanima bit će mu Indijac Sumit Nagal, drugi nositelj i 139. tenisač svijeta s aktualne ATP liste.

Pobjednik tog okršaja u osmini finala će se sastati sa Zadraninom Franom Ninčevićem ili talentiranim 17-godišnjim Milijem Poljičkom, jer je upravo njih dvojicu ždrijeb spojio u uvodnom kolu. Matija Pecotić za suparnika je dobio zasad nepoznatog kvalifikanta, a Duje Ajduković će igrati protiv Slovaka Lukáša Kleina.

Petorici hrvatskih igrača u glavnom turniru mogu se pridružiti i oni iz kvalifikacija, koje počinju u nedjelju u 10,30 sati, prođu li dva kola: to su Luka Mikrut, Matej Sabanov, Duje Kekez i Noa Vukadin.

"Ovaj turnir je veliki iskorak, pogotovo za zadarsku regiju. Imali smo Davis Cup, imali smo Adria Tour, ali to su natjecanja zatvorenog tipa, recimo to tako, s unaprijed određenim natjecateljima. Ovo je međunarodni turnir koji privlači igrače iz mnogih zemalja i dat će priliku domaćim tenisačima. Pogotovo mlađi ovdje mogu napraviti razvojni put. Također, turnir će podići nivo razvoja tenisa u Zadru. Vjerujem da će na cijeloj seriji turnira koji će se organizirati u Hrvatskoj, ITF i Challengera, hrvatski igrači imati blagodati da ne moraju putovati po svijetu. Pružena im je mogućnost da iskorak naprave u svojoj zemlji", kaže direktor turnira Toni Dujmenović.

Turnir će se održati u sportskom kompleksu Falkensteiner Resorta Punta Skala