ATP Challenger turnir za par će dana doživjeti svoju zadarsku premijeru. 

Zadar će prvi puta ugostiti tenisače na novom ATP Challenger turniru koji se igra od 21. do 28. ožujka, a nagradni fond iznosi $52.080. Slijedom toga, održana je Zoom konferencija za medije na kojoj su sudjelovali direktor Hrvatskog teniskog saveza Vlatko Jovanovskim direktor turnira te predsjednik Tenis kluba Borik Toni Dujmenović i izbornik Davis Cup reprezentacije Vedran Martić.

- Nikad više profesionalnih teniskih turnira u prvom dijelu sezone u Hrvatskoj, što je idealna šansa za naše tenisačice i tenisače obzirom na korona situaciju i poseban režim putovanja. Igrači unutar Hrvatske mogu ići s turnira na turnir. To je dio serije turnira nazvane Croatia Professional Tennis Tournaments, a jedan od njih je i prvi ATP Challenger turnir u Zadru. Svi mečevi će se prenositi putem ATP live streama, a u petak, subotu i nedjelju putem Sportske televizije, najavio je Jovanovski.

Direktor turnira Toni Dujmenović najavio je strane i hrvatske igrače koji će sudjelovati na turniru, a to su sljedeća imena: Mađar Attila Balázs, Rus Teimuraz Gabašvili, a zatim i hrvatske snage Duje Ajduković, Nino Serdarušić, Mili Poljičak i Matija Pecotić. Zadar će predstavljati braća Ninčević koji su dobili priliku pokazati svoje mogućnosti u turniru parova.  

- Bilo je organizacijski puno jednostavnije, s obzirom na PCR testiranja, turnir napraviti na centru koji osim teniskih igrališta ima i hotel. Velika se pažnja daje na samu sigurnost, pa se igrači ne mogu akreditirati ako tjedan prije nisu izvadili negativan PCR test, a svi sudionici turnira bit će najmanje dvaput testirani, razjašnjeno je na press konferenciji pitanje zašto će se turnir održati u Punta Skali umjesto u Teniskom centru Višnjik.

Osim u Zadru, tenis će se igrati na turnirima u Opatiji, Rovinju, Poreču, Šibeniku, Tučepima, Splitu, Bolu i Zagrebu, gdje će se okupiti više od 1500 tenisačica i tenisača iz cijelog svijeta. Prvi na rasporedu je ciklus teniskih ITF turnira Istarska rivijera koji se u Hrvatskoj održava od 1972. godine. Tenisače će ugostiti Poreč (7. do 14. ožujka), Rovinj (14. do 21. ožujka) i Opatija (21. do 28. ožujka), a svaki turnir ima nagradni fond od $15.000.

- Pozicija Falkensteiner Resorta Punta Skala, blizina svih važnih prometnica i aerodroma, smještajni kapaciteti i sportski kapaciteti omogućuju nam daljnje profiliranje u smjeru resorta za aktivni odmor kao i organiziranje sportskih evenata. Vjerujemo da će ovaj turnir biti nastavak uspješne i dugoročne suradnje s HTS-om, izjavila je Slađana Sudar, CMM Falkensteiner Resorta Punta Skala.