Zadar je u 22. kolu HT Premijer lige poražen od Zaboka rezultatom 75:79. Zabok je dominirao cijelo prvo poluvrijeme, nakon prvih 8. minuta prve četvrtine imali su vodstvo od 11:20. Nakon prve četvrtine Zadar je bio u zaostatku od -8.

Nakon prvih pet minuta druge četvrtine momčad Ivana Tomasa povećala je svoje vodstvo na 17:34.

Umor od jučerašnje utakmice se vidio na igračima Zadra, ovo im je druga utakmica unutar 24 sata. Vrlo loša druga četvrtina za Zadrane, Zabok je povećao svoje vodstvo sa serijom od 23-9. Na veliki odmor Zabok je otišao s vodstvom 24:46. U nastavu momčad Veljka Mršića je bila bolja nego u prvom dijelu, uspjeli su smanjiti zaostatak na -13 do kraja treće dionice.

U posljednjoj četvrtini igrači Zadra su se nastavili boriti za što bolji rezultat, no momčad Zaboka nije dopustila Zadru da preuzme vodstvo. 

Chinanu Onuaku je bio najbolji igrač Zadra s 21 poenom i 9 uhvaćenih skokova. Za Zabok, bivši igrač Zadra, Eyassu Worku je zabio 14 poena.

- Pokazali smo da ako nemamo 100% koncentraciju ne možemo igrati protiv nikoga, s druge strane ako jesmo koncentrirani onda možemo igrati dobru košarku. Bez obzira na to što je ovo nova utakmica nakon 24 sata, ovo je bilo nedopustivo i neprofesionalno kako smo izgledali u prvom poluvremenu i dobar dio drugog poluvremena. U drugom poluvremenu smo se pokušavali vratiti, međutim nismo vukli dobre poteze u drugom poluvremenu i rezultat toga je zaslužena pobjeda Zaboka. Čestitam ekipi Zaboka na dobroj utakmici i velikoj želji, pokazali su kako se bori za svoj klub. Mi smo još uvijek slavili pobjedu protiv Partizana što je nedopustivo. U sportu ne postoji jučer, raspored je takav kakav je i tome se moramo prilagoditi, kazao je trener Mršić.

- Prije svega čestitao bih svojima igračima na velikoj pobjedi. Ovo je sigurno velika pobjeda koju će pamtiti cijeli svoj život. Odlično smo ušli u utakmicu, mislim da je nama išlo na ruku što je Zadar jučer imao tešku utakmicu protiv Partizana. Mislim da je taj ulazak u utakmicu bio ključan gdje su se momci stvarno oslobodili, stvari su išle na naš mlin. S druge strane, Zadar je prekvalitetna momčad da se ne bih vratio, zaključio je trener Zaboka, Ivan Tomas.