Skupina Europskog prvenstva za odbojkašice igrat će se u Zadru od 19. do 26. kolovoza, a odbojkaškim uzbuđenjima vesele se svi ljubitelji odbojke. Hrvatski izbornik Daniele Santarelli i reprezentativka Lucija Mlinar s nestrpljenjem očekuju samo prvenstvo kao i prvo okupljanje reprezentacije još od siječnja 2020. godine, prije nego što je pandemija koronavirusa poremetila sve planove.

- U ovim teškim trenucima kada cijeli svjetski sport trpi zbog pandemije korona krize veseli nas i sama pomisao da ćemo ovo ljeto igrati na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. Za nas je to privilegija i ponosni smo što ćemo biti jedni od domaćina ovom važnom natjecanju. Ovo će ljeto biti iznimno važno za cijeli sport u svijetu, a posebno za odbojku. Hrvatski odbojkaški savez radi dobar posao posljednjih godina, a Europsko prvenstvo će biti prava nagrada za hrvatsku odbojku. Svjesni smo da će razina natjecanja biti iznimno zahtjevna i teška, ali imamo cijelo ljeto za pripreme na pravi način, kroz natjecanja koja prethode Europskom prvenstvu, Challenger kup i Europsku ligu, izjavio je Daniele Santarelli, 39-godišnji izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije od 2018. godine.

Lucija Mlinar, 25-godišnja hrvatska reprezentativka na poziciji primačice-pucačice, koja ove sezone nastupa za talijansku ekipu Bartoccini Fortinfissi Perugia, za koju je potpisala nakon odličnih sezona u njemačkom Dresdenu i mađarskoj Békéscsabai, dijete Mladosti, također jedva čeka vidjeti se u Zadru sa svojim suigračicama iz reprezentacije.

- Mislim da je domaćinstvo grupne faze Europskog prvenstva velika prilika za sve nas. Već smo dokazale da se hrvatska odbojka može osloniti na našu budućnost i da imamo obećavajuću priču. Nadamo se samo da ćemo moći igrati pred našim navijačima, što bi bio dodatni vjetar u leđa našoj igri. Igranje jedne od skupina Europskog prvenstva u Zadru biti će lijepa promidžba za odbojku, za Hrvatsku. To je predivan sport za razvoj djeteta i podržavam svaku priliku kada ljudi imaju priliku gledati odbojku. Mi ćemo dati sve od sebe da na Europskom prvenstvu ostvarimo što bolji rezultat, kako za nas pojedinačno tako i za cijelu hrvatsku odbojku, zaključila je Lucija.

Eurovolley 2021 za odbojkašice održat će se od 18. kolovoza do 4. rujna, a domaćini će, uz Hrvatsku, biti Bugarska, Rumunjska i Srbija.