Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija U-17 završila je petodnevne pripreme u Zadru. U Sportskom centru Višnjik, u bazenu, pod vodstvom izbornika Hrvoja Hrestaka igrači su odradili definirani plan i program.

- Sve je bilo u najboljem redu. Uvjeti su na Višnjiku izvrsni. Radili smo dvaput dnevno, otprilike četiri i pol sata u bazenu i sve što je bilo u planu i programu, napravljeno je - kaže Hrvoje Hrestak za službene stranice SC Višnjik.

U Zadru je skupina igrača brojila 21 člana, što je širi izbor za reprezentaciju koju ove godine najprije čekaju kvalifikacije za EP.

- Treba reći da smo trojicu igrača iz ovoga naraštaja „posudili" selekciji U-19, ali će oni svakako biti u izboru za naše kvalifikacije. Primarni je cilj plasirati se na EP koje će biti u rujnu ove godine.

Hrvatska će, kaže Hrestak, učiniti sve da bi, nakon plasmana na završni turnir, bila spremna nadmetati se za medalju.

- Konkurencija u ovoj kategoriji dosta je jaka. Realno, ima nekih osam reprezentacija koje imaju izglede za medalje. Neke od njih imaju veoma dobre sustave višegodišnjega djelovanja i stanovite prednosti u odnosu na nas, ali mi ćemo raditi na definiranju svoga stila igre i na optimalnoj sportskoj formi.

Reprezentativna okupljanja u doba krize zbog koronavirusa ne mogu imati sadržaje kakvi su planirani.

- Recimo, nije moguće imati zajedničke pripreme s nekom drugom reprezentacijom. Svi smo prisiljeni raditi za sebe i svi se snalazimo kako znamo.

Na pripremama u Zadru Hrvoju Hrestaku asistirali su Frano Vićan i Jurica Pavičić, a sudjelovali su Jakov Ćosić (Mladost), Tomislav Stričević (Jadran), Andrej Slavica (Solaris), Roko Bezer (Jadran), Mislav Bakarić (Mladost), Duje Budiša (Mornar BS),Domagoj Ćale (KPK), Toni Radan (Jadran), Marin Čumbelić (KPK), Maro Tiozzo (Jadran), Vladimir Sotošek (Primorje EB), Toni Mozara (Jug AO), Patrik Kolak (Jug AO), Jakša Mihaljević Zaratustra (Mladost), Luka Omrčen (Mornar BS), Josip Tolja (Jug AO), Vito Janković (Jadran), Luka Dodoja (Jadran), Dominik Obuljen (Mladost), Luka Tkalčec (Mladost) i Vito Cicero (Zadar 1952).