Ovog vikenda košarkaše Zadra očekuju dvije utakmice sa Splitom. U subotu, 6. veljače u sklopu 21. kola HT Premijer lige, Zadar na Gripama gostuje kod Splita s početkom u 17:30 a dan kasnije u 19 sati, ponovno u Splitu, dva dalmatinska predstavnika će zatvoriti vikend u regionalnoj ligi.

Ove sezone Zadar i Split su već odigrali dvije utakmice u Zadru: u prvom okršaju u ABA ligi Splićani su slavili 66:72 a deset dana kasnije u HT Premijer ligi, momčad Veljka Mršića je dominirala nad Splitom te je upisala veliku pobjedu 88:61.

U momčad se vraćaju Martin Junaković i Veljko Mršić, koji je zbog komplikacije nakon zaraze koronavirusom propustio dva tjedna vođenja momčadi. Junaković zbog ozljede nije igrao od utakmice s Krkom u Novom Mestu.

- Idemo s velikim ambicijama u Split. Čeka nas jedan dobar protivnik koji igra dobru košarku, imaju dovoljno kvalitetnu momčad da tako mogu igrati. U HT Premijer ligi i mi i Split borimo se za vrh a u ABA ligi za opstanak. Sad je pitanje koja od te dvije utakmice je važnija, za mene su sve utakmice važne. Mi idemo u Split odigrati najbolju utakmicu koju možemo u prvoj utakmici, a onda ćemo o drugoj razmišljati kad prođe prva utakmica. Oni su se pojačali za Babića dok smo mi doveli Kraljevića, rekao je trener Mršić.

- Prošli put kad smo igrali protiv Splita ekipa je dobro igrala. Ja nisam bio u sastavu ali je to bila prva nakon dolaska u Zadar koju sam gledao. Ako budemo igrali kao ekipa s visokom energijom onda mislim da nas ništa ne može iznenaditi, jer smo puno toga već prošli. Mi smo spremni na sve moguće izazove, idemo odigrati našu igru. Utakmice su nam izuzetno važne tako da trebamo dati sve od sebe i nadati se pobjedi, najavio je utakmice Kodi Justice.