Nezadovoljstvo, nezadovoljstvo, nezadovoljstvo. To se može iščitati nakon većine utakmica koju je Zadar odigrao u posljednjih mjesec dana, pa i sezone, s iznimkom pobjede protiv Krke, koja je bila izdvojeni proplamsaj. Ni sinoć nije bilo puno bolje - Zadar je u četvrtfinalu Kupa teškom mukom, uz maksimalno sudjelovanje najboljih igrača, svladao Vrijednosnice Osijek. Da stvar bude gora, radi se o momčadi koja je nedavno ostala bez svog najboljeg igrača, Antonija Jordana, koji je pojačao baš Zadar. Nije ni bivši Osječanin briljirao u utakmici, zabio je šest poena, taman toliko koliko je iznosila prednost Zadra na kraju utakmice.

- Mislim da smo ušli preopušteno u utakmicu, mislili smo da ćemo lako. Zadnjih par utakmica ulazimo u utakmice kao da ćemo lako pobijediti, ali mislim da ako nismo 100% u utakmici ne možemo pobijediti tako lako nikog. Moramo se dignuti i u obrani i u napadu jer je to jedini put da idemo dalje, rekao je sinoć Jordano.

Još jednom utakmicu je s klupe vodio pomoćni trener Ivan Perinčić. Dojam je da i on jedva čeka da Veljko Mršić konačno ozdravi od korone, jer se čini da je vrlo teško upravljati uzdama momčadi iz ovakve pozicije.

- Teška utakmica, neshvatljivo loš pristup. Čestitam ekipi Osijeka na borbenosti s obzirom da su bili bez nekoliko ključnih igrača, odigrali su stvarno dobru utakmicu. Mi se okrećemo sljedećim protivnicima a to je Split, generalno jako sam nezadovoljan sa pristupom i odnosom prema igri.

Zadru, naime, slijede dvije ključne utakmice, oba gostovanja kod Splita, koja mogu odrediti daljnju sudbinu momčadi - u subotu u HT Premijer ligi i u nedjelju u ABA ligi. Postoji inicijativa da se prva utakmica prebaci u petak, no to za sada nije izvjesno zbog TV-prava. U svakom slučaju, dvostruki program na Gripama, poraz u prvenstvu otvorio bi prostor Gorici i Ciboni da se izjednače sa Zadrom, a poraz u ABA ligi značio bi ostanak na pretposljednjem mjestu, koje ne jamči ostanak.

Zabrinjavajuće je slab doprinos onih koji bi morali u ovakvim utakmicama rasteretiti Onuakua, Cartera, Mavru... U ovakvom ritmu igranja dobro bi im došlo nekoliko preskočenih utakmica, ali se i u Osijeku vidi da se prednost brzo topi kada njih nema na parketu. Pritom, novi igrač Filip Kraljević nije dobio niti sekunde na parketu, iako je bio uredno odjeven na klupi? Srećom, Split također ima svojih problema. pa će to biti dvoboji momčadi koje iščekuju iskupljenje. Dvije pobjede donijele bi stabilnost na nekokiko tjedana, dva poraza pokazala da slabosti momčadi nisu trenutačne. Što je bliže istini znat će se tek u nedjelju navečer.