Građani Zadra danas su dali pozajmicu od 2,5 milijuna kuna Hrvatskom nogometnom klubu Zadar. Iako su oporbeni vijećnici pozivali vladajuće da se usprotive ovakvoj odluci, jer taj novac Grad neće više vidjeti, odluka je na Gradskom vijeću donesena potrebnom većinom glasova. Pročelnik Ivan Mijolović rekao je da je pozajmica trenutačno rješenje te se Grad u nekom trenutku mora opredijeliti hoće li pozajmica biti pretvorena u kapital odnosno dionice, hoće li se dati kroz neki sponzorski ugovor ili će se zatvoriti povratom od budućeg investitora.

Erol Gaši (SDP) oštro je kritizirao takvu odluku, osim ako će oni koji glasuju za nju svojom imovinom zajamčiti da će se novac vratiti.

- Nagledali smo se ovakvih odluka pa je NK Zadar otišao u stečaj. Stoga predlažem da u slučaju da ne bude strateškog partnera oni koji glasuju za ovaj prijedlog pozajmicu vrate iz svojih džepova, rekao je Gaši.
Mladen Malta upozorio je na teško stanje vjerovnika prethodnog kluba, koje je Grad izigrao njegovim guranjem u stečaj.

-Igrači su morali otvarati obrte, nisu dobili novac i izvršavali svoje obveze pa su završili na listi srama. Osobno bi me bilo sram zbog njih, jer je namjera sadašnjeg predsjednika i direktora prethodnog kluba, kao i Nadzornog odbora, bila da se bivši igrači ne naplate. Ja tu ne vidim nikakvu garanciju osim priče o strateškom investitoru, taj je novac bilo bolje dati obrtnicima, koji bi ga dvostruko vratili u gradski proračun, ili bolnici za lijekove, rekao je Malta.

Ivan Matešić rekao je da se grad ponaša kao pijani milijarder umjesto da pronađe pijanog milijardera koji će klub preuzeti, a Daniel Radeta kako će ovakva odluka zasigurno imati sudski epilog.

-Mi svi znamo da ovo nije pozajmica i da Grad ovaj novac neće vidjeti. Bi li netko od vijećnika, da ima taj novac, posudio isti nekome na ovaj način?, upitao se Jure Zubčić, a Dado Burčul je kao jedini koji je iz vladajuće većine sudjelovao u raspravi rekao kako se nada da taj novi vlasnik neće biti Grad Zadar a predsjednik NO Ivan Mijolović.

Na kraju rasprave uključio se i gradonačelnik Branko Dukić.

- Išli smo na pozajmicu a ne sponzorstvo jer nas je i same iznenadilo što je smo u samom početku dobili ponudu za strateškim partnerstvom, kupnjom HNK Zadar. Zadar će novom vlasniku biti partner i u daljnjim akcijama, pomoći će u njegovom razvoju jer mu je u interesu imati ozbiljan klub, koji će biti mamac našoj djeci da igraju u svom gradu, rekao je Dukić.