Nakon jučerašnje pobjede protiv Pule, već sedme u deset kola Prve lige, iz Košarkaškog kluba Jazine, koji je pred početak sezone postao druga momčad KK Zadra, stigla je poprilično šokantna objava, javlja portal Sport023. Na klupskom profilu, uz izvještaj s utakmice i čestitke trenerima i voditelju omladinskog pogona na pobjedi i napretku mladih igrača, objavljeno je i sljedeće:

- Nažalost, moguće je da će klub morati odustati od daljnjeg natjecanja u ovom rangu te razvoja mladih igrača KK Zadar, jer su mu bitno smanjena sredstva za 2021. godinu, za čak 110 tisuća kuna, odnosno za velikih 30 posto. A bez toga nije moguće natjecati se u ovom rangu bez gomilanja dugova, što naš klub, kao odgovoran, neće raditi - stoji u objavi KK Jazine, uz dodatak:

- Sportska zajednica Grada Zadra, na prijedlog gospodina Josipa Miočića, predlaže dodjelu sredstava i time kroji sudbinu klubovima.

Na upit odgovornima u KK Jazine tko stoji iza spomenute objave, odgovor je da iza nje stoji Uprava kluba, koja smatra da će se, u slučaju nastavka natjecanja, stvoriti dug od 150.000 kuna.

- Cilj našega kluba je biti na ponos grada, a ne ruglo i sramota. Mi smo mali gradski klub i ne možemo na kraju svake sezone podizati kredite da bismo pokrivali dugove. S ovim iznosom se jednostavno ne može igrati Prva liga, možemo eventualno izdržati do veljače sljedeće godine. Razumijemo okolnosti vezane za koronavirus, ali isto tako želimo da se razumije i nas i to da ne želimo poslovati s dugovanjem. Ukoliko se sredstva pronađu, nastavit ćemo natjecanje, u protivnom, biramo odgovornost.

Što će na sve ovo reći vodstvo Sportske zajednice Grada Zadra, koju su iz KK Jazine izravno prozvali u svojoj objavi, ostaje za vidjeti. Kao i kakva će biti reakcija Košarkaškog kluba Zadar, koji je prije tri mjeseca primio Jazine pod svoje okrilje. S obzirom da je tada istaknuto da će momčad Jazina u svim natjecanjima nastupati pod imenom KK Jazine-Zadar II, svojevrsno je iznenađenje da su se iz Jazina samostalno odlučili na ovakvu javnu objavu.

Svakako, za očekivati je i da će Uprava Košarkaškog kluba Zadar imati što za reći na ovu temu, tim više što je ove sezone započela projekt druge momčadi, koji bi svakako trebao biti dugoročan, a ne prekinut nakon tek deset odigranih utakmica. Ova priča trebala bi se rasplesti najkasnije do 9. siječnja, za kada je zakazan nastavak Prve lige.