Svaki početak je težak, ali kada netko nekomu dobronamjerno pruži ruku - mnogo toga je lakše! Tako je i Falkensteiner resort Punta Skala prepoznao djelovanje nedavno utemeljenog kluba HNK Zadar kao osvježenje, prihvatio klub kao partnera te mu pomogao osigurati jednoobraznu opremu za sve vratare (i jednu vratarku!), u svim selekcijama mlađih kategorija.

- Komunikacija s timom Falkensteiner resorta Punta Skala traje već neko vrijeme, pa i neki oblici suradnje. Kada smo im iznijeli potrebu i želju da sve vratare u mlađim selekcijama opremimo jednoobrazno, klupski je prijedlog istoga trenutka prihvaćen i realiziran. Klub iskreno zahvaljuje Falkensteineru što je pridonio da naši mladi vratari, uključujući i jednu djevojčicu među njima, budu lijepo i suvremeno opremljeni. Uz to, pomogli su i u nabavci dijela druge opreme za naše mlade kategorije, kaže predsjednik Damir Knežević.

Ovaj primjer i oblik suradnje, ističe Knežević, dobra je polazišna točka za razvijanje dugoročnih projekata sportskoga turizma.

- Sportski turizam ima veliku perspektivu i HNK Zadar želi imati istaknuto mjesto u svim projektima povezanim s nogometom. Naravno, u kontekstu osmišljene suradnje Grada Zadra, turističko-hotelijerskoga segmenta te drugih subjekata u Zadru. HNK Zadar će u dobroj vjeri pristupiti svakom takvom projektu koji će u budućnosti donositi niz različitih benefita, zaključuje Damir Knežević.

U mlađim klupskim kategorijama trenutačno su 22 vratara i jedna vratarka.

- Mi težimo u bliskoj budućnosti povećati broj vratara, a uz ostalo i još boljoj suradnji sa svim klubovima, primarno onima iz Zadra. Nedavno nam je NK Arbanasi ustupio jedna mobilna vrata kojima ćemo se koristiti na igralištu Bagat, gdje imamo jamu s pijeskom. Taj će dio biti dostupan i drugim klubovima koji nemaju mogućnost realizacije dijela treninga u jami s pijeskom. Pozivamo i potičemo sve na suradnju, jer želimo da se mladi vratari razvijaju, govori trener svih klupskih vratara, Krešimir Jaklin.

Rad i programe vezane uz mlade vratare u HNK Zadar podržali su i proslavljeni Danijel Subašić, Tomislav Rogić Tumba i Krševan Santini.

- Oni nam se rado povremeno pridruže i udijele pokoji savjet kada je potrebno. To je dragocjeno i zahvaljujemo im na nesebičnoj potpori. Kao i sportskom psihologu Toniju Gauti koji je u našem stožeru, ističe Jaklin.

Trenutačno mirovanje, jer nema treninga, dobro je vrijeme za definiranje budućih poteza.

- Stalno dorađujemo plan i program, razgovaramo s mnogim kolegama i ljudima iz klubova i pripremamo vratarski kamp u ljeto sljedeće godine. Želimo okupiti vratare iz cijele Zadarske županije i omogućiti im razvoj. Potencijal je velik i HNK Zadar na zasadama čuvene zadarske vratarske škole želi dati svoj doprinos u pretvaranju toga potencijala u istinske vrijednosti, zaključuje Krešimir Jaklin.

Svi vratari mladih kategorija HNK Zadar:

Juniori - Anđelo Subašić, Michael Kulaš, Pavle Arbanas, Karlo Bugarija, Dimas Maulana.
Kadeti - Roko Nekić, Roko Števanja.
Pioniri - Karlo Rakić, Adriano Čačić, Luka Meić, Luka Glavan, Stjepan Ivković.
Mlađi pioniri - Luka Miočić, Šime Tršić, Ante Šošo, Pavle Jurjević.
Tići - Ivan Topalović, Ante Zovak, Roko Šaban, Šimun Milun.
Papaline - Karmen Trošelj (vratarka), Toni Dabo, Luka Majić.