Grad Zadar na sljedećoj će sjednici Gradskog vijeća donijeti Program javnih potreba u sportu za 2021. godinu, kojim se sufinancira sportska djelatnost klubova i udruga (niže donosimo kompletan popis). Najveći sportski kolektivi izuzeti su iz ovog programa: Košarkaški klub Zadar dobit će 5 milijuna kuna izravno iz proračuna, kao kapitalnu pomoć trgovačkom društvu koje je u njegovom vlasništvu, a već je uobičajena praksa da mu se krajem godine, kroz rebalans, dodjeljuje 3 milijuna kuna. Za razliku od novoosnovanog nogometnog kluba, za koji se navodno već otimaju zainteresirani kupci, ovdje interesa za ulazak u vlasništvo nema i sasvim je izvjesno da će grad nastaviti praksu financiranja kako bi klub opstao u ovim okvirima.

NK Zadar s.d.d. je u stečaju i više se ne financira, njegov "sljednik" HNK Zadar ne smije se financirati proračunskim sredstvima. Zato mu je ove godine, dok privatni vlasnici u njega ne polože svoje milijune, iz proračuna isplaćena pozajmica od 2,5 milijuna kuna, koja kasnije može biti pretvorena u dionice.

Druga važna stvar je da se programom u značajnoj mjeri financira rad sportskih objekata u kojima klubovi treniraju, a također su u gradskom vlasništvu. Športska škola košarke "Zadar", koja je također pod KK Zadar, tako će biti financirana s 1,16 milijuna kuna, od čega čak 900.000 kuna ide za korištenje sportske dvorane (Višnjik). Najveći dio proračuna vodenih sportova također će "pojesti" korištenje bazena, pa će Vaterpolski klub Zadar od 1,6 milijuna kuna iz proračuna vidjeti tek 400.000, dok će ostatak izravno ići na Višnjik, PK Zadar od 1,25 milijuna izravno dobiva samo 300 tisuća, PK Jadera za korištenje bazena dobit će 800 tisuća kuna koje neće vidjeti... Uz sve to Višnjik će, poput KK Zadar, dobiti izravnu kapitalnu pomoć od dodatnih 7,35 milijuna kuna.

Samim programom financira se 77 sportskih udruga s područja Grada Zadra iz ukupno 36 sportova s oko 11.300 aktivnih sportaša svih dobnih skupina. Od većih proračunskih korisnika istaknimo kako će KK Sonik Puntamika dobiti ukupno 800.000 kuna, ženski i muški odbojkaški klubove po oko 650.000, Rukometni klub "Zadar 1954" 617.200, ŽKK Zadar 575.000. Jedriličarski klub "Sv. Krševan" dobit će 360.000 kuna, s tim da braća Šime Fantela i Mihovil Fantela unutar tog iznosa imaju zajamčenu mjesečnu stipendiju od 2.400 kuna.  Braća Fantela  jedini su među zadarskim sportašima koji sudjeluju na Olimpijskim igrama koje su pomaknute za kolovoz 2021.

Na stipendije imaju još pravo Darko Tokić (Aero klub Zadar) te Vladimir Gašpar kao sportaš I. kategorije u području sporta osoba s invaliditetom.

Povjerenstvo za vrednovanje programa činili su Josip Miočić, Ante Zanki, Dina Bušić, Vitomir Burčul, Josip Vuković, Tonći Jerak i Luka Peranić.