Trgovački sud u Zadru, po sutkinji Ani Markač, otvorio je jučer stečajni postupak nad Nogometnim klubom Zadar, sportskim dioničkim društvom za obavljanje sportskih djelatnosti. Stečajnim upraviteljicom slučajnim odabirom imenovana je odvjetnica Tihana Majić iz Osijeka.

Sud je pozvao vjerovnike da u roku od 60 dana od dana objave prijave svoje tražbine stečajnoj upraviteljici Tihana Majić iz Osijeka, s time da je potrebno priložiti i potvrdu o uplaćenoj pristojbi od 2% od vrijednosti tražbine, ali ne više od 500 kn. S obzirom na imovinu NK Zadra i ukupne dugove, za većinu vjerovnika to će biti bačen novac, pa je pitanje hoće li to svi i napraviti.

Financijska agencija podnijela je Trgovačkom sudu u Zadru 20. studenog 2020. prijedlog za otvaranje stečajnog postupka budući da je u tom trenutku u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 304 dana u iznosu od 3.004.523,87 kuna, te da ima jednog zaposlenog.

Na ročištu radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka, jedini zaposlenik kluba, direktor Marin Kokić, naveo je kako NK Zadar u vlasništvu nema nekretnina, ali je vlasnik razne pokretne imovine knjigovodstvene vrijednosti 278.309,67 kn: traktorske kosilice, digitalnog snimača, kamere, sjedalica za stadion, uredske opreme, ITC opreme - brojača ulaza, led nogometnog semafora, sportske opreme i dr. Klub s tri teleoperatera ima sklopljene ugovore o korištenju pozicije na stadionu za najam antena odašiljača, slijedom kojih svaki mjesec uprihodi novčani iznos od 20.500 kn. Nadalje, u siječnju 2020. prodao je osobni automobil marke Opel Corsa 1.2. CDTI, međutim, kupac istoga, dužniku da još uvijek nije isplatio kupoprodajnu cijenu.

Tihana Majić vodila je stečajeve nekoliko slavonskih i splitskih tvrtki, a kao privremena upraviteljica trenutačno vodi stečajni postupak nad tvrtkom Neva Kerum, koju je vodila nećakinja Željka Keruma. U stečaj je otišla ubod duga od 34,4 milijuna kuna, a Željka Kerum Topalušić optužena je da nije pravovremeno pokrenula stečaj tvrtke te da je pogodovala nekim vjerovnicima.