HNK Zadar danas je na Stanovima predstavio novog voditelja Škole nogometa Krešimira Gojuna. Riječ je o poznatom stručnjaku koji vodio sve uzrasne kategorije Škole nogometa GNK Dinamo i bio voditelj Akademije HNK Hajduk, a napustio ju je nakon razlaza s upravom Hajduka, koju je optužio za puštanje jedne utakmice. Iako je nekoliko domaćih i stranih klubova s njim pregovaralo o angažmanu, on je odabrao županijskog ligaša iz Zadra.

- Znam da je to prvo što biste pitali, pa da odgovorim: prihvatio sam ponudu ne zato što me je privukao Zadar onakav kakav je u ovom stanju, već onakav kako bi mogao izgledati, kakav objektivno po mom mišljenju može i zaslužuje biti. Dvadesetak godina sam u nogometu, smatram da sa svojim znanjem i iskustvom mogu doprinijeti da se HNK Zadar digne na višu razinu i dođe tamo gdje mu je objektivno mjesto, a to jeprva liga, rekao je Gojun jutros na prvom obraćanju novinarima.

- Doveden sam da pomognem prvenstveno u postavljanju temelja, a svaki temelj ozbiljnog kluba je omladinska škola. Da bi klub u današnjim vremenima egzistirao mora biti samoodrživ, a to znači imati kvalitetan pogon u kojem će proizvoditi buduće igrače.

Predsjednik Damir Knežević zahvalio je Gojunu na dolasku i članu Upravnog odbora Krševanu Santiniju, koji je imao ključnu ulogu u njegovom dovođenju. Novinare je zanimalo i kako će Gojun zadržati najveće talente, koji u pravilu odlaze u veće klubove jer smatraju da je zadarska sredina premalena za njihov razvoj.

- Zadar nije Hajduk ni Dinamo, najtalentiraniji će odlaziti, ali puno djece koji pokazuju enorman potencijal će ostati i s njima treba raditi. Roditelji moraju prepoznati da je to zdrava priča i procijeniti da je bolje zadržati dijete ovdje pa kasnije ići dalje. Mi u početku moramo napraviti dubinsku analizu, vidjeti zašto mladi igrači gravitiraju čak i drugim klubovima unutar grada.

Gojun s radom počinje od Nove godine, a kako će izgledati rad škole odredit će okolnosti s pandemijom koronavirusa.