Nakon što je Vlada Republike Hrvatske objavila nove mjere za suzbijanje zaraze koronavirusom kojima se "obustavljaju sportska natjecanja i treninzi osim za ... seniorske ekipe koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja" od 28. studenog do 21. prosinca, Hrvatski košarkaški savez je sukladno objavljenim mjerama Vlade RH do 21. prosinca odgodio sva natjecanja osim HT Premijer lige i Premijer ženske lige.

Potom je Stožer civilne zaštite RH objavio Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke u kojoj stoji kako trenirati i igrati utakmice mogu klubovi 1. i 2. ranga u seniorskom natjecanju te 1. rang natjecanja u juniorskoj konkurenciji. 

- S obzirom na sve navedeno, HKS je od Ministarstva turizma i sporta tražio dodatno pojašnjenje te smo, po primljenom odgovoru, slobodni najaviti nastavak natjecanja Prve muške lige i Prve ženske lige već od predstojećeg vikenda. Naravno, kalendar natjecanja bit će minimalno izmijenjen kako bi se nadoknadilo propušteno kolo.

Sukladno gornjoj Odluci stožera dopušteno je treniranje i igranje utakmica i ekipama koje sudjeluju u 1. juniorskoj ligi.

- S ovom odlukom na Višnjik se vraća naša razvojna momčad KK Jazine Zadar II koja je popunjena s našom juniorskom selekcijom. Prva muška liga će se nastaviti ovaj vikend igranjem 8. kola, dok će se 9. i 10. kolo pomaknuti za jedan vikend. U nedjelju Jazine Zadar II ugostiti će ekipu Cedevita Junior, objavio je KK Zadar.