Donedavni košarkaš Zadra Darko Planinić ima novi klub. Nakon što je prošao cijele pripreme pod vodstvom Veljka Mršića i odigrao nekoliko utakmica, Planinić je otišao "zbog obiteljskih razloga" i nikada se nije vratio. Vijest o njegovom angažmanu jučer je objavila - Cibona.

- Košarkaški klub Cibona pojačala se na poziciji centra s iskusnim 30-godišnjim Darkom Planinićem. Darko je bogatu karijeru počeo u Širokom odakle je 2012. godine otišao u Maccabi. Sezonu nakon dolazi u Cibonu s kojom osvaja ABA ligu. Nakon Cibone otišao je u podgoričku Budućnost s kojom osvaja domaće prvenstvo, a u Eurokupu u 16 utakmica bilježi 10.1 poena i 3.6 skokova. Bio je na Olimpijskim igrama u Riju s reprezentacijom gdje je u 5 utakmica postizao 8.4 poena i 5 skokova. Nakon toga je bio u Vitoriji s kojom je igrao Final Four Eurolige, s Gran Canariom Eurokup, sa Sassarijem FIBA Europe Cup, pa odlazi u Poljsku. U posljednje 2 sezone bio je najbolji centar poljske i rumunjske lige. Prošlu sezonu je za rumunjsku Cluj-Napocu u Fiba Europe Cupu u 16 utakmica postizao 15.9 poena i 5 skokova po utakmici, a u 1. Rumunjskoj ligi je u 18 utakmica imao 13.7 poena i 6.1 skokova. Na početku 2020. odigrao je nekoliko utakmica za Zadar gdje je bio na otvorenom ugovoru, izvijestili su iz Cibone.

Zanimljivo je da je Cibona, koja je sve do početka sezone bila u blokadi, uspjela dovesti nekoliko zvučnih imena koja je i Zadar htio dovesti, ali u tome nije uspio, poput Matea Drežnjaka i Tonija Nakića, a sada i iskusnog centra čije zahtjeve zadarski klub nije mogao pratiti. I to ne na otvoreni ugovor, nego do kraja sezone. Ne bude li problema u financiranju ovoga što su ugovorili, Cibona je ove godine ipak favorit za osvajanje naslova prvaka.