U Škabrnji je održana 4. atletska utrka pod nazivom "Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara" na kojoj je zbog epidemioloških mjera sudjelovao ograničen broj atletičara.

Na utrci na 5 km pobijedio je Ivan Pikunić iz Atletskog športskog kluba Rogovo iz Svetog Filipa i Jakova s rezultatom 16.51. Drugoplasirani je bio Juraj Bilaver iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac s vremenom 18.18, a trećeplasirani njegov klupski kolega Mihael Miolović s rezultatom 20.32.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Karla Kožul iz AŠK Zadar s vremenom 21.57 , drugoplasirana je bila Maja Kurta iz AK Alojzije Stepinac s vremenom 21.58, a trećeplasirana njena majka, također članica AK Alojzije Stepinac, Marija Kurta s vremenom 21.59.

Održane su i dječje utrke u rasponu od 100 do 500 m na kojima je sudjelovalo 80 malih atletičara raspoređenih u osam kategorija. Svi sudionici dobili su prigodne spomen medalje, a najbolji u glavnoj utrci na 5 km pehare, majice i medalje koje je uručivao gospodin Zoran Gurlica, jedan od prvih inicijatora utrke, zajedno s brigadnim generalom Mladenom Mikolčevićem koji je prvi kročio u oslobođenu Škabrnju.

Prije početka utrka svi natjecateji, treneri, djeca i roditelji predvođeni hrvatskim braniteljem i predsjednikom Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Zoranom Gurlicom, predsjednicom Športske zajednice grada Zadar i pomoćnicom pročelnice za sport i kulturu grada Zadra Snježanom Jurinić, predsjednikom Atletskog kluba Alojzije Stepinac Mladenom Pešom, predsjednikom Atletskog športskog kluba Zadar Krstom Baljakom, izaslanstvom Grada Zagreba na čelu s Kamerom Halilijem zapalili su svijeće i položili vijenac ispred spomenika masovne grobnice, pomolili se za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu.

- Drago mi je da sam prisustvovala današnjem događaju koji je okupio ograničen broj djece i odraslih, a koji su potrčali u čast svih žrtava Domovinskog rata od Škabrnje do Vukovara. Oprostimo, ali ne zaboravimo, volimo svoje - poštujmo tuđe, naglasila je predsjednica Športske zajednice grada Zadra Snježana Jurinić.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić preko svoga izaslanika Kamera Halilija je poručio:

- Škabrnju nosim u srcu, žao mi je što nisam u mogućnosti nazočiti utrci. U Škabrnju ću doći s izaslanstvom grada i pokazati svoju brigu o Škabrnji .

- Hvala svima koji su doprinijeli da se ova utrka održi usprkos epidemiološkim mjerama, hvala Danijelu Tadiću i Rezi Javidiju koji su vodili obradu rezultata kao i sucima, volonterima , trenerima koji su doveli djecu na obilježavanje dana sjećanja. Nadam se da se vidimo i dogodine, rekao je u ime organizatora prvi čovjek AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović.

REZULTATI

Predškolci dječaci - 100 m:
1. Roko Ivuša - AK A. Stepinac
2. Noa Šarunić - AK A. Stepinac
3. Paolo Kraljev - AK. A. Stepinac
Predškolci djevojčice - 100 m:
1. Klara Saratlija - AŠK Zadar
2. Neva Buljat - AK A. Stepinac
3. Eva Torbarina - AK. A. Stepinac

1. i 2. razredi dječaci - 100 m:
1. Arijan Antonina - AK A. Stepinac
2. Noa Pavić - Sukošan
3. Ivano Kraljev - AK A. Stepinac
1. i 2. razredi djevojčice - 100 m:
1. Chiara Čiklić - AK A. Stepinac
2. Vita Gambiraža -AK A. Stepinac
3. Lucia Luna Štuc - AK A. Stepinac

3. i 4. razredi dječaci - 300 m:
1. Duje Srzić - OŠ Zadarski otoci
2. Vito Begović - OŠ Zadarski otoci
3. Marul Henjak - AK A. Stepinac

3. i 4. razredi djevojčice - 300 m:
1. Lucija Ivon - AK A. Stepinac
2. Cvita Nekić - AŠK Zadar
3. Mia Skočaj - AŠK Zadar
5. i 6. razredi dječaci - 400 m:
1. Dorian Jurešić - AK A. Stepinac
2. Stipe Čulina - AŠK Zadar
3. Ivano Zupčić - AŠK Zadar
5. i 6. razredi djevojčice - 400 m:
1. Ema Nižić - AŠK Zadar
2. Lana Miočić - AŠK Zadar
3. Ariana Maria Tabak - AK A. Stepinac

7. i 8. razredi dječaci - 500 m:
1. Marin Krišto - Sukošan

7. i 8 razredi djevojčice - 500 m:
1. Iva Grbić - AŠK Zadar
2. Marta Golem - AŠK Zadar
3. Leona Meter - AŠK Zadar