U Športskom centru Višnjik danas je demonstracijom "Povezivanje vježbom", koju je predvodila voditeljica Centra za tjelovježbu i studentski šport Sveučilišta u Zadru doc. dr. sc. Gordana Ivković, obilježen Međunarodni dan studenata. Zbog lošeg vremena vježba je umjesto na otvorenom prostoru održana u dvorani, a uz pridržavanje epidemioloških mjera odradilo ju je dvadeset studentica i studenata.

- Riječ je o jednoj od redovitih aktivnosti koje provodimo kroz izborni kolegije Kineziolška kultura 1. To su fitness programi koji su uglavnom informacijski - studenti uče kako pravilno vježbati i kako će dozirati opterećenje, kako bi kasnije sami mogli ispravno vježbati, rekla je Ivković nakon odrađene vježbe.

Danas su studenti radili vježbe za razvoj koordinacije, povezivanja lijeve i desne strane, dok će u sljedećim susretima raditi vježbe za razvoj fleksibilnosti, refleksivnu snagu, intervalni trening, trening izdržljivosti i sl.

Program koji su osmislili Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru, Centar za tjelovježbu i studentski šport i Alumni klub Sveučilišta u Zadru nastavlja se sutra radionicom Mentalni trening i sport, koju će od 14:30 do 16 sati u učionici 33 na Novom kampusu održati sportski psiholog Toni Gauta.