Nakon odrađene samoizolacije i posljedičnog poraza protiv Cibone u Zagrebu, košarkaši Sonik Puntamike vraćaju se redovnim obvezama u HT Premijer ligi. U nedjelju je na rasporedu susret devetog kola hrvatskog prvenstva u kojem se susreću dva kluba koji su u prvim mjesecima nove sezone ispisali jedne od najpozitivnijih redaka hrvatske košarkaške jeseni. Zadrani su, uz dvije gostujuće pobjede protiv Škrljeva i Dubrave, na domaćem parketu svladali nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe Split, dok je Gorica u pet odigranih susreta poražena tek na gostovanju u Savskoj, pritom srušivši oba dalmatinska abaligaša.

- Čeka nas jako teška utakmica. Još prije smo rekli da će nam susreti protiv Zadra, Cibone i Gorice pokazati gdje smo. Nažalost, nismo bili kompletni u Zagrebu, a nećemo biti ni protiv Gorice. Na poziciji centra nedostajat će nam Šarlija, dok u vanjskoj liniji neće biti Rašića, tako da s jedne strane imamo problema s dubinom u reketu, a s druge strane u realizaciji. Međutim, igrači koji su tu dat će svoj maksimum. Postavit ćemo se onako kako se uvijek postavljamo na domaćem terenu te pokušati odigrati kvalitetnu utakmicu i pružiti snažan otpor. Hendikepirani jesmo, ali dat ćemo sve od sebe, izjavio je u najavi nedjeljnog dvoboja trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić.

Osim u izostanku dvojice bitnih igrača, hendikep Zadrana se očituje i u činjenici da zbog samoizolacije tjedan dana nisu mogli kvalitetno trenirati, što se vidjelo i u susretu protiv Cibone.

- Nakon utakmice protiv Zaboka sve nam se povezalo, počevši od samoizolacije, pa do ozljeda Rašića i Šarlije. Čitava situacija nas je dosta poremetila u ritmu i treningu. No, stvari su takve kakve jesu. Svima je isto. Pogledamo li primjere ostalih klubova, možemo vidjeti da je Dubrava već dva puta bila u samoizolaciji. Pokušavamo funkcionirati u situaciji koja nije normalna - dodao je zadarski trener.

Gorica je u sezonu ušla s visokim ambicijama koje je već na samom početku opravdala i na parketu. Pobjede protiv dvaju abaligaša dale su nadu Sesarovoj momčadi da može promiješati karte na vrhu hrvatske košarke. 

- Gorica spada u sam vrh HT Premijer lige. Oni će se po mom mišljenju boriti za treće mjesto. Činjenica je da se radi o momčadi koja igra s 11 ili 12 igrača. Dobro su posloženi, imaju tri kvalitetna razigravača i poduplani su na svim pozicijama. Radi se dobro izbalansiranoj i dobro vođenoj ekipi koja ima jako visok šuterski rang, što se moglo vidjeti i u prošlom kolu protiv Škrljeva kada su pogodili 15 trica. Imaju širok igrački kadar te drže visok ritam čime pokušaju slomiti protivnika. Tako dolaze do pobjeda protiv slabijih momčadi u HT Premijer ligi, no ne smijemo zaboraviti ni da su pobijedili Split i da su se dobro držali protiv Cibone, što pokazuje da se radi o vrlo ozbiljnoj momčadi, zaključio je Vlašić.

Utakmica se igra u nedjelju u dvorani Jazine bez prisustva gledatelja, s početkom u 18 sati.