Uoči godine u kojoj će ponijeti laskavu titulu Europskog grada sporta, na otvorenim terenia ŠC Višnjik priređena je izložba fotografija "Zadar, europski grad sporta". Na dvadesetak fotografija prikazani su sportaši od najmlađih do najstarijih dobnih skupina, amatera do nagrađivanih profesionalaca, kao i logo kojega je za potrebe promocije naslova izradio mladi dizajner Hrvoje Bazina.

- Ovaj logotip izvrsno komunicira sport i kulturu zajedno, ono što želimo promovirati ovom titulom. Ovdje se sportom bavi cijela paleta rekreativaca i sportaša, mlađih i starijih. Vjerujem da će im na Višnjiku biti lijepo kada budu prolazili uz ovu izložbu. Što se tiče samog priznanja, to je europski projekt koji ima za cilj potaknuti najširu skupinu ljudi na bavljenje sportom. Višnjik je dokaz da se to u Zadru već odvija, ali nikad dosta poticanja na rad, pogotovo s mladima i posebnim skupinama, rekla je pročelnica Upravnog odjela Grada Zadra za kulturu i sport Dina Bušić.

Direktor Višnjika Denis Karlović rekao je kako se u sportskom centru poboljšavaju uvjeti za atletičare, ali i cijelu paletu sportova.

- Preko 4 tisuće građana svakodnevno koristi Višnjik i po tome nam nema ravnih u Hrvatskoj, kaže Karlović.

Predsjednica Športske zajednice Grada Zadra Snježana Jurinić rekla je kako će se u slavljeničkoj 2021. u Zadru održati niz međunarodnih sportskih manifestacija, ako ne bude loše epidemiološke situacije.