Jedriličarski klub Uskok u suradnji s Hrvatskim jedriličarskim savezom, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Ministarstvom znanosti i obrazovanja u nedjelju 18. listopada na Morskim orguljama organizira promociju i interaktivnu radionicu jedriličarskog modelarstva (radio upravljanih jedrilica) za djecu i mlade.

U vremenu od 10.30 do 13.30 sati polaznici će steći osnovna znanja o jedrenju, primjeni fizike i elektronike unutar jedriličarskog modelarstva, modelu DragonForce (teorijska i praktična nastava), radu s elektromotorima i ostalim električnim komponentama. Cilj je sigurno porinuće i vraćanje jedrilice iz mora, učenje jedrenja s DragonForce jedrilicom: (s vjetrom u bok - „mezonava"), s okretom oko bova, s vjetrom u pramac („u orcu"), kruženje („polabandavanje") itd.

Trenutno se u Hrvatskoj provodi pomno osmišljen program vezan uz radio upravljane jedrilice kroz interaktivna predavanja, radionice, obuku mentora i edukatora jedriličarskog modelarstva kroz klasu DF65, razvijanje Lige za djecu i mlade uz osuvremenjivanje i jačanje kapaciteta jedriličarskih modelarnica. Osnovni cilj interaktivnih predavanja, radionica, natjecateljskih programa, događanja na Festivalu tehničke kulture i promocija jedriličarskog modelarstva u Hrvatskoj je uključivanje mladih u zajednicu tehničke kulture i praćenje dostignuća STEM područja. Porast interesa za jedriličarskim modelarstvom kod mladih rezultira dodatnim obrazovanjem iz fizike, aerodinamike, elektronike i ostalih sastavnica koje program obuhvaća.

Pridružite se ovoj interesantnoj promociji, provedite ugodno nedjeljno jutro uz more i brodove, te otkrijte nešto zasigurno interesantno i novo!