U subotu 24. listopada u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku će se održati državno prvenstvo Hrvatske u tajlandskom boksu za juniore, mlađe seniore i seniore u muškim i ženskim kategorijama. Organizator je Hrvatski savez tajlandskog boksa, a domaće snage predstavit će Klub tajlandskog boksa Sv. Zoilo, trenutačno jedini predstavnik te drevne i plemenite vještine na prostoru Zadarske županije. Tajlandski boks je odnedavno je postao i punopravni olimpijski sport, koji će biti zastupljen na Olimpijskim igrama 2024. godine.

Klub tajlandskog boksa Sv. Zoilo mlade uzraste u svim kategorijama poučava toj plemenitoj vještini, koja tvori i najsavršeniju udaračku vještinu u tzv. stojci, nezaobilaznoj u sve popularnijem MMA, kao i kickboxingu.

- Ponosno pozivamo naše mlade snage i buduće šampione, od kojih će sigurno netko iz ovog genetski superiornog podneblja u bliskoj budućnosti ponosno predstavljati naš grad i našu domovinu, možda već 2024. godine, kao što su se već dokazali u ostalim sportovima na proteklim olimpijadama. Također, sretni smo da možemo pozvati sve dobne skupine, od budućih natjecatelja do rekreativaca, da se baveći se ovim sportom promoviraju zdravlje, druženje, disciplinu. Želimo vidjeti našu mladež u dvoranama, a ne na ulici ili kafiću s alkoholom i cigaretom u ruci, zdrave i spremne sportaše s od treninga istrošenim rukavicama na rukama, poručuju iz Sv. Zoila.