Nakon više od šest mjeseci, u dvoranu Krešimira Ćosića konačno se vraća ABA liga! Zadar će sutra, 9. listopada ugostiti crnogorski Mornar u 18:00h, a ovo će biti prva utakmica sezone u ABA ligi za obje momčadi. Podsjećamo kako se utakmica trebala odigrati u nedjelju 4. listopada, ali je odgođena jer je Zadar dan prije toga igrao utakmicu nacionalnog prvenstva. Momčad iz Bara svoju je sezonu već započela u 7Days Eurokupu s jednim porazom od Ulma na gostujućem terenu i domaćom pobjedom protiv španjolskog kluba Unicaja.

- Ulaz će biti dozvoljen samo za one koji imaju godišnje ulaznice za sezone 2020/2021. Također molimo sve da se pridržavaju svih sigurnosnih mjera. Pri ulazu u dvoranu navijači će morati uz svoju godišnju ulaznicu pokazati svoju osobnu iskaznicu i ostaviti kontakt broj. Svakom će se navijaču mjeriti tjelesna temperatura. U dvorani će navijači morati sjediti na svakom četvrtom sjedalu što će biti dodatno označeno. VIP, obiteljski VIP i press tribine bit će zatvorene, dok će prsten i tribina biti otvorene uz slobodno sjedenje. Svaka osoba koja bude prisutna mora imati masku na licu tijekom cijele utakmice. U dvorani će biti dostupno sredstvo za dezinfekciju. Sva četiri ulaza će biti otvorena od 16:30h. Zbog cijelog ovog procesa moli se sve da dođu ranije kako bi izbjegli gužvu na ulazu.

- Molimo sve da se pridržavaju mjera, da se tijekom cijele utakmice nosi maska na licu, i također je zabranjeno pušenje u dvorani. Hvala na razumijevanju, navodi se u klupskom dopisu.
Zadar će Mornar dočekati bez Darka Planinića, koji je prije tjedan dana napustio klub.

- Ovo je nama dobar test, najjača utakmica do sada protiv momčadi koja ima stvarno puno talenta. Vidjeli smo njihovu kvalitetu u prve dvije utakmice EuroKupa gdje su pobijedili Unicaju i dominirali u prvom poluvremenu protiv Ulma, međutim u drugom su dosta pali i izgubili utakmicu. Moramo odigrati jako dobru utakmicu, momčadsku, kako bismo pobijedili. Uvijek imamo šanse bez obzira na to tko je na drugoj strani. Ono što tražimo, kao i uvijek, je da budemo koncentrirani, da damo sve od sebe, da izgledamo kao momčad, a na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti" najavio je utakmicu trener Veljko Mršić.
Jedan od dužnika s početka sezone je Jan Palokaj, mladi Zagrepčanin koji je prošle godine prošao sezonu prilagodbe na Zadar. U ovoj se očekuje njegov puni doprinos iz drugog plana.
- Sigurno je da smo svi mi igrači zajedno s trenerom uvjereni da možemo očekivati bolji Zadar nego što je bio u zadnje dvije utakmice u HT Premijer ligi. Imam osjećaj da smo cijelo vrijeme jedva čekali da krene ABA liga. Mislim da ćemo tu pružiti najbolju partiju u dosadašnjoj sezoni i samim time mislim da imamo šanse za pobjedu protiv Mornara koji je stvarno ove godine bolja momčad nego ikad. Realno oni su favoriti, međutim mi se nećemo predati, pogotovo pred našom publikom i na našem terenu, kazao je Palokaj.