Trener Veljko Mršić sinoć je potvrdio kako je epizoda Darka Planinića u dresu KK Zadar gotova stvar. Na pitanje postoji li šansa za povratak starijeg brata (u klubu je još uvijek Jure Planinić), Mršić je rekao:

- Definitivno ne. Čuli smo se i nema ništa od toga. Ne možemo pratiti zahtjeve koje on ima.

Podsjetimo, samo nekoliko dana ranije iz kluba su uvjeravali kako je Planinićev odlazak obiteljske prirode.

- Darko Planinić ovog vikenda neće biti u sastavu Zadra protiv Gorice i Mornara. Darko je morao otputovati u Bosnu i Hercegovinu zbog obiteljskih razloga. Dosad je za Zadar odigrao dvije službene utakmice protiv Šibenke i Cibone, gdje je zabilježio prosječno 10 poena i 3.5 skokova za 14 minuta. O Darkovom daljnjem angažmanu klub će javnost pravovremeno obavijestiti, priopćili su iz kluba.

Navedena statistika ostaje i završna. Nažalost, pokazalo se još jednom da je potpisivanje otvorenog ugovora s igračem čije financijske zahtjeve klub ne može pratiti, dvosjekli mač - za nešto više od mjesec dana treninga Planinić je odigrao dvije utakmice, pomogao u pobjedi protiv Cibone, ali i zatvorio mjesto nekom drugom mogućem pojačanju. Sada je jasno da Zadar mora tražiti novog centra i trošiti vrijeme na uigravanje ("na njega je dosta toga bilo naslonjeno i igrači su bili navikli na njega", kaže Mršić), iako je ABA sezona već počela...