Zbog izuzetno loših vremenskih uvjeta koje meteorolozi najavljuju za ovu subotu, Regatni odbor je donio odluku kako se start 89. Mrdujske regate pomiče na rezervni termin u nedjelju 4. listopada u 11 sati.

Ova odluka je donešena već danas, kako bi se izašlo u susret i olakšalo planiranje dolaska na regatu jedriličarima iz drugih mjesta i gradova, a i kako bi se smanjio rizik za sve sudionike.

Podsjećamo kako je organizator regate, jedriličarski klub Labud, već prije objavio nove uvjete regatavanja: "Prijave se obavljaju isključivo online, neće biti masovnih okupljanja, ni sastanka kormilara uoči starta, a ni dodjele pokala nakon jedrenja, plaćanja kotizacija nema, a pokale će najbolji preuzeti naknadno."

Zaljubljenici jedrenja će se sastati na startu, svaka posada će na svom brodu, na svojoj palubi, zajedriti, uživati, oploviti oko Mrduje te proći ciljnu liniju i svatko će put svog domicilnog kluba i veza. I tako u cilju čuvanju zdravlja svih jedriličara, ove godine okupljanja i druženja po kojima je osim po masovnosti Mrduja također poznata, jednostavno - nema!