Nakon dužih razgovora i usuglašavanja, KK Zadar i KK Jazine Arbanasi danas su potpisali višegodišnji ugovor na temelju kojeg seniorska momčad Jazina službeno postaje druga momčad KK Zadar. Tako će 12 mladih igrača Zadra, uz samo tri do četiri iskusnija igrača igrati Prvu ligu, počevši od ove sezone.

- Cilj ovog projekta je razvoj mladih i talentiranih igrača, koji će na ovaj način skupiti puno iskustva igrajući ozbiljnu seniorsku košarku. Klub se ovim putem želi zahvaliti Jazinama, što su odlučili ući u suradnju s nama. Ubuduće će Jazine Arbanasi u svim natjecanjima nastupati pod imenom KK Jazine - Zadar II., priopćeno je iz KK Zadra.

O svemu ostalom zadarska javnost će biti upoznata na posebnoj press konferenciji koja će se uskoro sazvati.

- Ovo je jedan logičan slijed događaja s obzirom na to da smo prošle godine krenuli s KK Pet bunara, gdje smo prepoznali mogućnost razvoj mladih igrača. Takva će situacija biti i s Jazinama. Glavni cilj je razvoj mladih igrača, kako bi jednog dana zaigrali u prvoj ekipi, kazao je direktor Zadra Željko Žilavec.

- Ovime je po prvi put u povjesti zadarske košarke upravo naš kosarkaški klub omogućio našem KKZadru da u jedinstvenoj Prvoj ligi razvija svoje mlade igrače i mlade seniore. Zahvaljujemo čelnim ljudima Grada i KK Zadar koji su podržali ovaj projekt, jer je isti nesumnjivo u interesu naše košarke, dodali su iz KK Jazine Zadar II.

Nije objavljeno tko će kao trener voditi buduću momčad, dosadašnji trener Jazina Arbanasa Jakov Borčić ili netko od trenera mlađih uzrasta KK Zadar.