Iz KK Zadar još nije došla službena objava o raskidu ugovora s Jacobijem Boykinsom, no trener Veljko Mršić danas je na konferenciji za medije, održanoj putem Zooma, rekao kako je njegov odlazak definitivan te da ga neće biti na utakmici u nedjelju protiv Šibenika.

- Nažalost, nije došao adekvatno pripremljen, izgubio je pet-šest kilograma u samoizolaciji, počeo se dizati ali je bilo preriskantno ući u sezonu s puno upitnika, kod igrača koji nam je trebao biti jedan od nositelja igre. Istovremeno se na tržištu pojavio Justin Carter, odlučili smo reagirati jer ćemo dobiti dosta na kvaliteti u odnosu na Boykinsa, obrazložio je Mršić.

Novi igrač trebao bi u punoj snazi biti za sedam do 10 dana nakon dolaska. Atletskoj, a ne borilačkoj, kakvu je demonstrirao prošle sezone u Francuskoj, kada se, slično Prestonu Knowlesu u zadarskom dresu, šakama obračunao sa svojim suparnikom.

- Carter, kao i velika većina igrača u Americi gdje je bio lockdown, nije imao prilike grupno trenirati, igrati utakmice, haklove. To je igrač koji je prošao puno, igrao je Euroligu, FIBA ligu prvaka, u Italiji, Francuskoj, Turskoj... Do lani nikada nije imao incident takvog tipa, bio je izvrstan i na igri i na terenu kod Duška Ivanovića u Himkiju, u Vareseu, želi pokazati da je to bio izolirani incident koji se neće ponoviti. Očekujemo da nam da dosta i obrambeno i napadački, da bude jedan od lidera momčadi.

Nakon obrazlaganja zamjene na poziciji šutera uslijedila je kratka analiza prvog protivnika i HT Premijer ligi.

- Šibenik nismo imali priliku vidjeti jer se utakmice nisu snimale, pojačali su se u odnosu na prošlu godinu, kao i većina momčadi u ligi. Cibona je jača ove godine, mi smo jači, Split, Gorica, Osijek, Dubrava, Sonik Puntamika... Možemo očekivati zanimljivu sezonu, najavio je Mršić.

Osim Boykinsa i Cartera s premijere će izostati i Martin Junaković, koji nije uspio sanirati ozljedu. Utakmica bez nazočnosti publike počinje u nedjelju u 17 sati, a prijenos će biti na HRT2.