Humanitarna udruga Antonio Jurjević na svojim je Facebook stranicama objavila financijske rezultate ovogodišnjeg 4. po redu izdanja memorijalno-humanitarnog turnira u malom nogometu, koji se unatoč epidemiji koronavirusa održao i ove godine:

- Iako se situacija dugo činila nepovoljnom za organizaciju jednog velikog događaja kao što je ovaj naš, ipak smo odlučili zasukati rukave i organizirati 4. izdanje turnira, te tako nastaviti činiti humanitarna djela u ime našeg Antonia. S obzirom na to da svake godine težimo da turnir zaista bude na visokoj razini i da bude mjesto okupljanja svih generacija počevši od onih najmlađih, pa sve do onih najstarijih, tako smo odlučili i ove godine. Naša vridna ekipa volontera složno je prihvatila organizaciju još jednog spektakla na ŠC Višnjik unatoč svakodnevnim problemima i novih restrikcija koje smo imali zbog već svima poznatog razloga.

I baš to smo i učinili.

Poduzeli smo sve mjere da zaštitimo sudionike turnira i sve one koji su ga pratili s tribina. Punih 12 dana trajanja turnira držali smo se svih propisanih mjera, a u isto vrime jedan dio ekipe se pobrinuo da natjecateljski dio turnira protekne bez problema, dok se ekipa sa šanka i roštilja pobrinula da uvik bude dovoljno hrane i pića.

Nakon 12 dana turnira, svakodnevnog održavanja utakmica, nekoliko tisuća posjetioca, prijateljskog stiska ruke i pive na šanku došli smo do ove cifre - 122.390,66 kn!

Mi smo pokrenuli, a vi ste nas gurali naprijed!

Sa svima vama što ste došli na Višnjik, sa svim sponzorima koji su nesebično u ova teška vremena odlučili podržati ovo što radimo 4. godinu za redom, svim sudcima koju su nesebično volontirali 12 dana po nekoliko utakmica dnevno, svim ekipama koje su se prijavile i platile kotizaciju, ekipama MNK Plovanija i MNK Brodarica za pomoć u organizaciji turnira, te posebno Gradu Zadru i ŠC Višnjik što su nam omogućili da imamo jednu reprezentativnu lokaciju za organizaciju jednog događaja koji je postao središte okupljanja svih generacija Zadrana.

Hvala vam u naše ime i u ime djece kojoj će ovi prikupljeni novci pomoći u njihovom liječenju, i nadamo se ozdravljenju. Hvala i vidimo se dogodine na istom mjestu u isto vrijeme na 5. Memorijalno-humanitarnom turniru Antonio Jurjević, stoji u njihovom priopćenju.