Marino Šarlija je novo, ujedno i posljednje pojačanje Sonik Puntamike za sezonu 2020/21.

31-godišnji centar karijeru je započeo u Zadru s kojim je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojio naslov prvaka države. Sljedeći klub bila je upravo Puntamika, tada s prefiksom Borik, u kojoj se zadržao dvije sezone. Prelazi u KK Đuro Đaković, a potom u Kumanovo. Nakon toga igrao je za mađarski Panon, Zagreb, austrijski Fürstenfeld Panthers pa mađarski PVSK-a, Zabok i austrijski Kapfenberg s kojim osvaja naslov državnog prvaka. Početkom prošle sezone se ozlijedio. Nakon oporavka vratio se treninzima. Već neko vrijeme radi s kondicijskim trenerom Sonik Puntamike Josipom Milišom te s nestrpljenjem očekuje povratak na parket u dresu Sonik Puntamike

Šarlijinim potpisom momčad zadarskog premijerligaša je kompletirana.

- Prije svega nadamo se sezoni bez puno teškoća u funkcioniranju domaćih natjecanja u kojima sudjelujemo, ali i općenito natjecanjima na regionalnoj i europskoj sceni. To je osnovni cilj, vjerujem ne samo nas, nego i svih klubova. Rezultatski želimo održati kontinuitet igranja u Premijer ligi. Roster je popunjen, imamo nekoliko igrača na zalasku karijere koji bi svojim iskustvom trebali pomoći našoj mladosti da se pokaže i dokaže na ovoj razini natjecanja, rekao je predsjednik KK Sonik Puntamika Mirko Jošić.

Podsjetimo, prije Šarlije u Sonik Puntamiku su stigli trener Hrvoje Vlašić te igrači Marin Vručini, Lovre Runjić, Sandro Rašić, Jakov Vladović, Josip Jukić i Dominik Zelanto.