U Karlovcu će se danas (srijeda, 9. rujna) povodom otvorenja obnovljene atletske staze na Nogometnom stadionu Branko Čavlović Čavlek u organizaciji Atletskog kluba Karlovac i Hrvatskog atletskog saveza održati Međunarodni atletski miting na kojemu će nastupiti i atletičari Atletskog kluba Alojzije Stepinac iz Zadra.

Boje AK Alojzije Stepinac branit će četiri kadetkinje i jedan kadet, i to Luna Mandić, Laura Barančić, Ema Plazina i Dorijan Jurešić na 100 metara te Buga Marfat na 600 m.

- Iako na miting idemo s atletičarima koji su jednu uzrasnu kategoriju mlađi od one u kojoj će nastupiti ne idemo s bijelom zastavom u Karlovac. Prije svega idemo dati podršku našim prijateljima iz AK Karlovac i svojim nastupom uveličati otvorenje još jedne obnovljene staze u Hrvatskoj, no dolazimo i pokazati kvalitetu rada naše atletske škole. Prema pokazanom na treninzima uz poneki osobni rekord očekujemo da ćemo se u Zadar vratiti barem s jednim odličjem, rekao je trener AK Alojzije Stepinac Slobodan Mijolović.

Miting u Karlovcu započinje u 18 sati. Prva na stazu izlazi Marfat (18:25 h), nakon nje Jurešić (18:35 h), potom i Mandić, Barančić i Plazina (18:45 h). Uz Mijolovića stručnu podršku atletičarima pružat će i iskusni trener Danijel Tadić.