Ovogodišnje izdanje Vakanze stiglo je do same završnice - četiri najbolje momčadi izborile su pravo sudjelovanja na finalnom Apios Fantastic fouru. U utakmici razigravanja između Bože sačuvaj i Samo plivaj momčad Bože sačuvaj pobijedila je rezultatom 9:5. Luka Žunić, Krševan Grdović i Valentino Dukić predvodili su svoju momčad koja je zasluženo pobijedila naoko velikom razlikom, ali za gledatelje u uzbudljivoj utakmici. Ranije je natjecanje završila i HU Antonio Jurjević kojoj nogometne vještine nisu strane a na onim vaterpolskim treba još poraditi.

Momčad Samo Plivaj u jednom trenutku brojala je 230 godina, čime je i najstarija postava koja je ikad zaigrala na VAKANZA-i. Jedan raritet je da je Marko Sutlović Bubi, nastupivši za ekipu Samo Plivaj, jedini igrač s nastupima na svih 13 izdanja VAKANZA turnira, dok ga slijede Krešimira Deda Zrilić, Sergej Matulić i Joško Košta sa 11 odigranih turnira.

Nakon utakmice u prisustvu predstavnika drugih ekipa održan je ždrijeb vođen sigurnom i pravednom rukom petogodišnjeg Lenija Matulića i Danijela Rimanića Cunija te su izvučeni parovi polufinala Entuzijasti - Skoko/Čeko/Vučko/Leko (srijeda, 18 h) i Mul Gray Bar - Bože sačuvaj (srijeda, 18.45). Utakmica za treće mjesto igra se u četvrtak u 18 sati, dok će se o pobjedniku odlučivati u utakmici koja će slijediti od 18.45. Dodjela priznanja i pehara najboljim momčadima i pojedincima predviđena je u 19.45.

Vakanza se zaključuje u petak u 18 sati revijalnom utakmicom selekcije turnira i Titana Cro vaterpola. S jedne strane selekcija od amatera i igrača od kojih su se mnogi po prvi puta susreli sa vaterpolom na VAKANZA-i, a s druge strane redom bivši olimpijski pobjednici, svjetski i europski prvaci, klupski prvaci Europe i internacionalci poput Dubravka Šimenca, Tomislava Paškvalina, Milivoja Bebića, Denija Lušića, Davisa Burburana, Andrije Komadine i drugih. Vaterpolska fešta za sve na najljepšo rivi na igralištu "Kontra vitra" uz pakleni dvojac Davor i Prte.