Ako nije na teniskom turniru kada su košarkaši Zadra igrali sa zaraženim tenisačima na Adria turniru u lipnju, korona se ovih dana ušuljala u klub na Višnjiku.

I dok veliki sportski klubovi diljem svijeta obavještavaju o zaraženim sportašima, imenom i prezimenom, u KK Zadru su se našli pozivati na najgluplju odredbu EU o zaštite osobnih podataka.

Prije nepunih sat vremena je objavljeno na stranici KK Zadar da je jedan igrač KK Zadar pozitivan na COVID-19. Zbog zaštite osobnih podataka (GDPR) nećemo objaviti identitet igrača. Prema uputama epidemiologa cijela seniorska ekipa i stručni stožer KK Zadra ide u samoizolaciju. Igrači i stručni stožer će se nakon nekoliko dana ponovno testirati te ćemo tad saznati koji su sljedeći koraci. Također, o svim detaljima KK Zadar je izvijestio HKS i vodstvo ABA lige. Pozivamo svi da se pridržavate mjera i preporuka koje su nam epidemiolozi predložili. Večerašnja  utakmica je otkazana, uskliknuli su iz KK Zadar, a da nisu rekli s kim se trebala odigrati utakmicu zatvorenu za javnost.