Nadzorni odbor KK Zadar s.d.d. raspisao je 4. kolovoza javni natječaj za izbor i imenovanje direktora - jedinog člana Uprave kluba. Dosadašnjem direktoru Željku Žilavcu uskoro završava mandat, a klub natječajem traži novog direktora na mandat od četiri godine.

Košarkaški klub je nakon završetka prošle sezone, prekida prvenstva i osiguravanja opstanka u ABA ligi, pred neizvjesnom budućnošću - Grad Zadar je kao najveći financijer najavio smanjenje dotacija, bude li se ABA liga i igrala, igrat će se bez publike, a to znači i bez prihoda od ulaznica, dug Višnjiku za korištenje dvorane se gomila, a neslužbeno se može doznati kako ni otplata stečajnih obroka nije redovita. U takvoj situaciji teško je očekivati da će se "vrućeg krumpira" prihvatiti netko drugi osim dosadašnjeg direktora Žilavca.

Uvjeti natječaja su da osoba mora imati završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski, diplomski i dodiplomski sveučilišni studij, ili viši akademski stupanj, najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim radnim mjestima, aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu i sl, a trebat će i ponuditi kvalitetan plan/program rada za mandatno razdoblje. Pisane prijave na natječaj potrebno je dostaviti klubu do 19. kolovoza.

Inače, Zadar trenutno funkcionira bez formalno odabranog sportskog direktora, budući da je Branimiru Longinu istekao mandat, ali on i dalje aktivno sudjeluje u kreiranju klupske politike, dovođenju igrača, na klupskim treninzima... Promijenjen je i voditelj marketinga i odnosa s javnošću Košarkaškog kluba Zadar. Nakon isteka mandata, Ivana Ištuka zamijenio je Josip Begonja.